American Airlines'tan 260 Uçaklık Dev Sipariş

American Airlines, Airbus, Boeing ve Embraer'den oluşan 260 dar gövdeli uçağın siparişini duyurdu, filo genişlemesi ve modernizasyonunu hızlandırıyor.


American Airlines'tan 260 Uçaklık Dev Sipariş

American Airlines, Airbus, Boeing ve Embraer ile 260 yeni dar gövdeli uçak için büyük bir sipariş verdiğini duyurdu. Sipariş, 85 A321neo, 85 Boeing 737 MAX 10 ve 90 Embraer E175 bölgesel jetini içeriyor. Ayrıca havayolu, 75 ek 737 MAX 10 dahil olmak üzere 193 uçak için satın alma hakları opsiyonu aldı.Bu sipariş, American Airlines'ın filo modernizasyonu ve genişlemesine yönelik devam eden yatırımının bir parçasıdır. Havayolu, premium koltuk tekliflerini geliştirmeyi ve yurt içi ve kısa mesafeli uluslararası ağının uzun vadeli büyümesini desteklemeyi amaçlıyor.


Airbus A321neo, yakıt verimliliği ve yolcu kapasitesi nedeniyle havayolları arasında popüler bir tercihtir. 737 MAX 10 ise 737 ailesinin en büyük çeşididir ve artırılmış menzil ve oturma kapasitesi sunar. Embraer E175 bölgesel jetleri, American'ın tamamına sahip olduğu bölgesel taşıyıcılar Envoy Air, Piedmont Airlines ve PSA Airlines tarafından işletilecek. Bu uçaklar, American'ın daha küçük pazarlara hizmet vermesine ve bölgesel merkezleri daha büyük ağına bağlamasına olanak tanıyacak.85 Boeing 737 MAX 10 siparişi, sıkıntılı 737 MAX programına önemli bir destek sağlıyor. American Airlines'ın uçağa olan güveni, Ocak 2024'te Alaska Airlines'ın patlama olayının ardından programla zorluklar yaşayan Boeing için olumlu bir işaret.


Bu son siparişle birlikte, American Airlines'ın artık 400'den fazla uçağı siparişte bulunuyor ve uçak siparişi defterini önümüzdeki on yıla kadar uzatıyor. Havayolunun mevcut filosu, Airbus, Boeing ve Embraer'den dar ve geniş gövdeli uçakların bir karışımını içeren 1.000'den fazla uçaktan oluşuyor.American Airlines'ın CEO'su Robert Isom, "Son on yılda filomuzu modernize etmek ve basitleştirmek için büyük yatırımlar yaptık ve bu da ABD'deki ağ taşıyıcıları arasında en büyük ve en genç filodur" dedi. "Bu siparişler filomuza daha yeni, daha verimli uçaklar eklemeye devam edecek, böylece müşterilerimize en iyi ağı ve rekor kıran operasyonel güvenilirliği sunmaya devam edebileceğiz."


American Airlines'ın Finans Direktörü Devon May, "Airbus, Boeing ve Embraer ile bu siparişlerle uzun süredir devam eden ortaklıklarımızı sürdürmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. "Önümüzdeki on yıla baktığımızda, American'ın sermaye yatırımında dengeli bir seviyenin yanı sıra sürekli bir yeni uçak akışı olacak; bu da ağımızı genişletmemize ve hissedarlarımıza hizmet vermemize olanak tanıyacak."

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar