Türkiye'nin İlk Askerî Turbofan Motoru TF6000 Başarıyla Çalıştırıldı

Türkiye, savunma sanayiinde büyük bir başarıya imza atarak ilk millî askerî turbofan motoru TF6000'i başarıyla test etti. ülkenin savunma teknolojileri


Türkiye'nin İlk Askerî Turbofan Motoru TF6000 Başarıyla Çalıştırıldı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayesinde başlatılan ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Türkiye'nin ilk askerî turbofan motoru olan TF6000 büyük bir başarıyla çalıştırıldı. SSB'nin yaptığı açıklamaya göre, Millî Muharip Uçak KAAN'ın motoruna giden yolda teknoloji kazanımı, test ve kabiliyet gösterimi için tasarlanan TF6000, gerçek bir askerî turbofan motorun tüm özelliklerine sahip.

Bu olay, Türk havacılık tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kaydedilebilir. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, proje gelişmeleri hakkında sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştır: "Milli gücümüz göğsümüzü kabartıyor, yüreklere huzur veriyor. Vatan evlatlarımızın enerjisi ile güç verdiğimiz Türkiye'nin ilk Millî Turbofan Motoru TF6000 millî motor test sisteminde ilk kez çalıştırıldı. Test sürecinin sonunda KIZILELMA ve ANKA-3 gücünü TF6000'den alacak. Başta mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz olmak üzere projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun."

Açıklamada belirtildiği gibi, TF6000 Projesi Türkiye'nin askerî bir turbofan uçak motorunu başarılı bir şekilde çalıştırması yanı sıra, uçak motorları teknolojisini de ülkeye kazandırmıştır. TF6000/TF10000 motor projeleri ile birlikte Türkiye, ilgili aksesuar alt sistemleri, fan modülü, değişken sabit kanatlı kompresör, akış karıştırıcı egzoz, art yakıcı tasarım gibi alanlarda da geliştirme ve imalat aşamalarını gerçekleştirerek kritik teknolojiyi elde etmiş ve yerli yan sanayi firmaları ile tecrübeli insan gücü kazanımını sağlamıştır.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar