Amelia Earhart Gizemi Çözülüyor mu?

1937'de kaybolan Amelia Earhart'ın uçağının izini Deep Sea Vision firması sonar teknolojisiyle buldu. Bu keşif, tarihin en büyük gizemlerinden biri


Amelia Earhart Gizemi Çözülüyor mu?

Denizaltı Robotik Şirketi Amelia Earhart'ın Gizemini Çözmüş Olabilir


Amelia Earhart'ın uçağı 1937'de kaybolduğunda, bu olay tarihin en büyük gizemlerinden biri haline geldi. Şimdi, deniz arkeologları ve robotik uzmanlarının ortak çalışmasıyla bu gizem çözülmüş olabilir. 2 Temmuz 1937'de, Earhart ve navigatörü Fred Noonan, ABD Sahil Güvenliği ile iletişimlerini kaybettiklerinde Lockheed Model 10 Electra uçağıyla uçuyorlardı. Geniş çaplı arama çalışmalarına rağmen, enkazlarına veya nerede olduklarına dair kesin bir kanıt bulunamadı.

Güney Carolina merkezli bir denizaltı robotik şirketi olan Deep Sea Vision (DSV), bu konuda bir cevap bulmuş olabileceğine inanıyor. CEO Tony Romeo ve kardeşi Lloyd Romeo, eski NASA çalışanı ve amatör pilot Liz Smith tarafından önerilen "Tarih Çizgisi" teorisine inanıyordu. Bu teoriye göre, Earhart'ın başarısız uçuşu, Uluslararası Tarih Çizgisi'ni geçerken takvimi bir gün geri çevirmeyi unutmalarından kaynaklanıyordu, ki bu, göksel navigasyon için önemli bir hesaplama. Bu hata, batıya doğru yaklaşık 60 nm'lik navigasyon hatalarına neden olabilirdi.

Smith'in Earhart'ın uçağının bulunabileceği yönündeki tahminlerini takip eden DSV, HUGIN 6000 adlı sualtı aracını kullanarak deniz tabanını sonar teknolojisi ile taradı. Biraz araştırma sonrasında, Earhart'ın uçağını andıran konturlar ve şekiller keşfetti.

Romeo, "Earhart'ın uçağı suya nazikçe iniş yapmaya çalışacağını her zaman düşündük ve sonar görüntüsünde gördüğümüz uçak imzası bunun olabileceğini öneriyor," dedi. "Keşfimizi seferimizin sonunda yapmış olmaktan dolayı çok mutluyuz ve büyük bir Amerikan hikayesine sonuç getirmeyi planlıyoruz."

Şimdilik DSV, keşfinin kesin konumunu gizli tutuyor. Yeni bulgular, şirketin iddiasını doğrulamakla görevlendirilen birkaç organizasyondan biri olan Smithsonian'ın da dikkatini çekti.

Smithsonian'ın Ulusal Hava ve Uzay Müzesi havacılık departmanı küratörü Dorothy Cochrane, "DSV'nin ilk görüntüleriyle ilgileniyoruz ve Howland Adası yakınlarında Amelia Earhart'ın uçağının devam eden arayışında başka bir sefere çıkılmasını hak ettiğine inanıyoruz," dedi.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar