HondaJet 250. Teslimatını Kutluyor

Honda Aircraft, 2015'ten beri 250 HondaJet teslim etti. Elite II'nin 1,547 nm menzili ve yenilikçi tasarımı ile havacılıkta mükemmelliği simgeliyor.


HondaJet 250. Teslimatını Kutluyor

Honda Aircraft, 250. HondaJet Teslimatını Kutluyor

2015 yılında FAA sertifikasını alan ve ilk teslimatın yapıldığı HondaJet için Honda Aircraft, 2015 yılından bu yana 250. HondaJet teslimatını gerçekleştirdi ve bu kilometre taşını, bu hafta başında Greensboro, Kuzey Carolina'daki merkezinde çalışanlarıyla birlikte kutladı.

Tanıtımından bu yana HondaJet, orijinal menzilin yaklaşık 1.200 nm'den son model Elite II'nin 1.547 nm'ye çıkarılması gibi bir dizi güncelleme aldı. Maksimum seyir hızı 422 knots ve maksimum irtifa FL430'dur ve sekiz kişiye kadar yolcu alabilir. HondaJet, iki adet GE Honda Aero HF120 turbofan motoru ile güçlendirilmiştir. Aviyonikler, Garmin G3000 paketidir.

HondaJet'in benzersiz kanat üstü motor montaj (OTWEM) konfigürasyonu, uçağın baş tasarımcısı, eski Honda Aircraft başkanı ve CEO'su Michimasa Fujino tarafından ortaya konuldu. Motor montaj yapısının arka gövdeden çıkarılması, arkada kapalı bir tuvalet alanı sağlar ve kabin gürültüsünü azaltır. Motorların yerleştirilmesi ayrıca sürüklenme artışını geciktirir, bu da daha verimli yüksek hızda seyir sağlar. Programın başından itibaren Fujino, OTWEM tasarımının daha büyük uçaklara uyarlanabileceğini söyledi. 2022'de emekli olmadan önce, Honda Aircraft'ın bir sonraki projesi olan, 2.625 nm menzilli, maksimum 450 knots seyir hızına ve 11 yolcu kapasitesine sahip hafif jet Echelon'u tanıttı.

Honda Aircraft başkanı ve CEO'su Hideto Yamasaki, "250. teslimat kilometre taşı, sadece bir rakam değil, mükemmeliyet ve yenilik peşindeki sürekli arayışımızın bir öyküsüdür," dedi. "HondaJet'e olan küresel tanınma ve müşterilerin güveninden dolayı minnettarız. Havacılık endüstrisini ilerletmeye, gökyüzüne yönelik hareketliliğin sınırlarını sürekli zorlayarak müşteriler için sevinç ve özgürlüğü artırmaya adanmışızdır."

HondaJet filosu, %99,7'lik gönderim güvenilirliği ile 210.000'den fazla uçuş saati kaydetti.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar