TUSAŞ Afrika Çıkarmasına Hazırlanıyor

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 21-25 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek Africa Aerospace and Defence fuarında TUSAŞ çok sayıda ürünle boy gösterecek.


TUSAŞ Afrika Çıkarmasına Hazırlanıyor

Türkiye'nin en önemli havacılık kurumu olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yapılan açıklamada, firmanın 21-25 Eylül 2022 tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Pretorya bölgesinde bulunan Waterkloof Hava Üssü’nde gerçekleştirilecek olan Africa Aerospace and Defence (Afrika Havacılık ve Savunma) fuarına katılacağı duyuruldu. TUSAŞ; Milli Muharip Uçak (MMU), Hürjet maketlerinin yanı sıra, T-129 ATAK taaruz helikopteri, Hürkuş-C hafif taaruz & keşif uçağı, Anka ve Aksungur silahli İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemleri ile Small GEO ve Göktürk uydularını fuarda sergileyecek.

Afrika Havacılık ve Savunma fuarına ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “Savunma Sanayii Başkanlığı’mızın liderliğinde Türkiye’nin milli katılım çerçevesinde temsil edileceği fuarda, ülkemizin savunma ve havacılık alanındaki ileri teknolojilerini Afrika bölgesinden ve dünyanın farklı ülkelerinden fuara katılacak heyetlerle buluşturacağız. Fuar kapsamında bir araya geleceğimiz heyetlere geliştirdiğimiz platformları ve yeni nesil iş modellerimizi anlatacak olmanın heyecanı içindeyiz.” dedi.

TUSAŞ'ın Afrika savunma pazarına olan ilgisi uzun bir süredir devam ediyor. Daha önce Hürkuş yeni nesil temel eğitim uçağının Nijer'e ve Çad'a satışını gerçekleştiren firma, Afrika Kıtası'ndaki pazarlama çalışmalarına büyük önem veriyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: TUSAŞ


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar