Türkiye, Yerli Hava-Hava Füzelerinin Üretimine Başladı

Türkiye'nin yerli hava-hava füzeleri GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN seri üretime geçti. Bu ileri teknoloji füzeler, Türk Hava Kuvvetleri'nin gücünü artırırken, milli savunma sanayisinde önemli bir adımı temsil ediyor


Türkiye, Yerli Hava-Hava Füzelerinin Üretimine Başladı

Türkiye, yerli hava-hava füzeleri GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN'ın seri üretimine başladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan GÖKTUĞ Projesi kapsamında geliştirilen bu füzeler, son testlerde büyük başarı gösterdi.

SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, tasarım doğrulama testlerinin tamamlandığını ve füzelerin kabul testleri için hazır olduğunu açıkladı. Önümüzdeki aşamada savaş başlıklı mühimmat ile testler gerçekleştirilecek ve füzeler Türk Hava Kuvvetleri'nin kullanımına sunulacak.

GÖKTUĞ Projesi, Türk Hava Kuvvetleri'nin hava-hava füze ihtiyaçlarına yönelik olarak başlatıldı. Proje kapsamında, F-16 PO-I uçakları için iki farklı konfigürasyonda füzeler tasarlanacak, geliştirilecek ve prototipleri teslim edilecek. İleri görüşlü (BOZDOĞAN-WVRAAM) ve ötesi görüşlü (GÖKDOĞAN-BVRAAM) füzelerin, Türkiye'nin hava savunma kabiliyetini artırması bekleniyor.

Bu gelişme, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi alanındaki ilerlemesinin bir göstergesi olarak, ulusal güvenlik ve teknolojik bağımsızlık açısından büyük önem taşımaktadır.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar