Bayraktar TB3, İlk Uluslararası Yolculuğunda

Bayraktar TB3 SİHA, BAE'de ilk uluslararası yolculuğunu gerçekleştirerek global sahneye adım attı. BAYKAR'ın geliştirdiği bu ileri teknoloji İHA, Türkiye'nin savunma sanayisindeki inovatif gücünü sergiliyor


Bayraktar TB3, İlk Uluslararası Yolculuğunda

Bayraktar TB3, BAYKAR tarafından geliştirilen ve test edilen silahlı insansız hava aracı (SİHA), ilk uluslararası yolculuğuna Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) başladı. Bu yolculuk, UMEX 2024 Uluslararası İnsansız Sistemler Sergisi ve Konferansı sırasında Abu Dabi'de gerçekleşti.

BAE daha önce Bayraktar TB2 SİHA ve AKINCI TİHA'yı BAYKAR'dan satın almak için sözleşme imzalamıştı. BAYKAR'ın açtığı ihracat kapısı, özellikle ASELSAN ve Roketsan olmak üzere birçok savunma sanayi şirketine olumlu yansımalar sağladı. ASELSAN ve Roketsan, BAE'ye çeşitli İHA yüklerinin ihracatı için sözleşmeler imzaladı.

Bayraktar TB3 SİHA'nın, kısa pistli karada ve deniz platformlarından iniş/kalkış yapabilme yeteneğine sahip olduğu ve BAE'nin bu araca büyük ilgi gösterdiği biliniyor. Şu ana kadar 15 test uçuşu başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, gökyüzünde 112 saat geçirdi. Bu yıl hem mühimmat hem de kısa pist iniş/kalkış testlerine başlaması bekleniyor.

Katlanabilir kanat yapısıyla Bayraktar TB3 İHA, TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden iniş ve kalkış yapabilen dünyanın ilk silahlı İHA'sı olacak. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde Bayraktar TB3'ün testlerine başlama planlarını duyurdu. Bayraktar TB3'ün yetenekleri, bu sınıftaki insansız hava araçları alanında önemli bir yenilik olacak.

Ulusal İHA, görüş hattı ötesi iletişim yeteneğine sahip olacak ve böylece çok uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Böylece, yurt dışı hedeflerine karşı keşif, gözetleme, istihbarat ve saldırı görevlerini yerine getirerek Türkiye'nin caydırıcılık gücünü artıracak.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar