Suudi Arabistan, Kore MLRS Sistemiyle Ateş Gücünü Artırıyor

Suudi Arabistan Dünya savunma fuarında çok kalibreli atış kabiliyetine sahip gelişmiş K239 Chunmoo çok namlulu roketatar sistemini (MLRS) sergiledi.


Suudi Arabistan, Kore MLRS Sistemiyle Ateş Gücünü Artırıyor

Suudi Arabistan, WDS'de Kore MLRS Sistemini Sergiledi


Suudi Arabistan, Dünya Savunma Fuarı'nda (WDS) ROK'tan satın aldığı çok namlulu roketatar sistemi (MLRS) K239 Chunmoo'yu sergiledi.

Kore Cumhuriyeti (ROK), 6 Şubat'ta Suudi Arabistan ile 3,2 milyar dolar değerinde bir savunma ihracat anlaşması duyurdu. Yeni anlaşma, öncelikle uçakları ve seyir füzelerini durdurabilecek KM-SAM Block II sistemini kapsıyor.

Suudi Arabistan ordusu daha önce savunma ihtiyaçları için ROK Kore ürünlerine yönelmiş ve 2017 yılında Raybolt taşınabilir tanksavar füzeleri satın almıştı. Ardından, Mart 2023'te, komşusu Birleşik Arap Emirlikleri'nin izinden giderek K239 Chunmoo çok namlulu roketatarını resmen satın aldı.

Suudi Arabistan ordusu, Hanwha Corporation'ın K239 Chunmoo'sunun yanı sıra şu anda ABD'den M270 MLRS ve Brezilya'dan Astros II MLRS kullanıyor.

K239, 130 mm güdümsüz roketler, 227 mm güdümsüz roketler ve 239 mm güdümlü roketler ateşleyebilmesini sağlayan çok kalibreli atış kabiliyetiyle tanınıyor.
K239 Chunmoo, çok kalibreli atış kabiliyetiyle tanınan gelişmiş bir MLRS'dir.

Sistem, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi roket türünü ateşleyebilir:

130 mm güdümsüz roketler
227 mm güdümsüz roketler
239 mm güdümlü roketler
K239 Chunmoo, yüksek hareket kabiliyeti, hızlı yeniden yükleme süresi ve hassas atış yetenekleri gibi bir dizi özelliğe sahiptir.

Suudi Arabistan ordusu, K239 Chunmoo'yu satın alarak önemli ölçüde daha fazla ateş gücü ve menzil kazandı.

Sistem, ülkenin hava savunma yeteneklerini güçlendirmek ve çeşitli tehditlere karşı caydırıcı bir güç sağlamak için kullanılacak.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar