Boeing, Suudi Arabistan'a En Gelişmiş F-15EX Savaş Uçağını Sunuyor

F-15EX Eagle II, hava üstünlüğü, kara saldırısı ve elektronik harp gibi çeşitli görevleri yerine getirebilen çok yönlü geliştirilmiş bir savaş uçağıdır.


Boeing, Suudi Arabistan'a En Gelişmiş F-15EX Savaş Uçağını Sunuyor

Boeing, Suudi Arabistan'a F-15EX Pazarlıyor


Boeing, Suudi Arabistan'ın Eurofighter ve Rafale arasında seçim yapmaya çalıştığı bir dönemde F-15EX Eagle II uçaklarını Suudi Arabistan'a pazarlıyor.

Suudi Arabistan uzun süredir Eurofighter uçaklarını bekliyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Almanya'yı Krallık'a yönelik silah ambargosunu durdurmaya ikna ederken, Fransız Rafale ve ABD F-15EX Eagle II, 54 uçak satma amacıyla devreye girdi.

Amerikan Boeing, "WDS 2024" uluslararası fuarı sırasında F-15EX Eagle II savaş uçaklarının satışı için Suudi Arabistan ile görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Krallık, ABD uçaklarına alışkın, çünkü envanterinde daha eski F-15 uçak versiyonları bulunuyor. F-15EX Eagle II, Amerikalı Boeing tarafından tasarlanıp geliştirilen, tanınmış savaş uçağı F-15 Eagle'ın en son ve en gelişmiş versiyonudur.

Krallık ayrıca envanterinde Eurofighter'a da sahip.

F-15EX Eagle II, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi gelişmiş özelliğe sahiptir:

Geliştirilmiş aviyonikler
Daha güçlü motorlar
Daha uzun menzil
Daha fazla silah taşıma kapasitesi
F-15EX Eagle II, hava üstünlüğü, kara saldırısı ve elektronik harp gibi çeşitli görevleri yerine getirebilen çok yönlü bir savaş uçağıdır.

Suudi Arabistan, halihazırda envanterinde bulunan eski F-15 uçaklarının yerini almak için F-15EX Eagle II'yi satın almayı düşünüyor.

Boeing, Suudi Arabistan'a F-15EX Eagle II satışı için Eurofighter ve Rafale ile rekabet ediyor.

Suudi Arabistan'ın hangi uçağı seçeceği henüz belli değil.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar