İtalyan Donanması, Gemilerine İHA Entegre Edecek

İtalyan Donanması, gemilerine ISR ve savaş yeteneklerini geliştirmek için üç aşamalı bir planla İHA entegre edecek.sabit kanatlı ve döner kanatlı ihalar


İtalyan Donanması, Gemilerine İHA Entegre Edecek

İtalyan Donanması, Gemileri İçin İHA Planlarını Açıkladı


İtalyan Donanması, yüzey savaş gemilerine çeşitli İHA'ları entegre etmek için üç aşamaya bölünmüş bir yol haritası açıkladı.

Yol haritası, mevcut gemilerin yanı sıra gelecekteki gemilere entegre edilecek farklı İHA türlerini öngörüyor. Naval News, planlanan platformların döner kanatlı İHA'lardan daha büyük sabit kanatlı İHA'lara kadar uzandığını bildirdi.

İlk aşama, ISR için küçük sabit kanatlı İHA'ları ve büyük döner kanatlı İHA'ları içeriyor. Bu, elektro-optik ile donatılmış Boeing'in ScanEagle mancınık fırlatmalı İHA'sı ve gemi muharebe yönetim sistemlerinin kontrolünde deniz kullanımı ve kontrolü için tasarlanmış Leonardo'nun 200 kg sınıfı AWHero döner kanatlı İHA'sı şeklinde olacak. İkincisi, Camcopter S100'e eşittir.

İkinci aşamada, şu anda aday belirlenmemiş VTOL sabit kanatlı İHA'ların entegrasyonu görülecek. Bu tür İHA'lar, dikey pervaneler sayesinde sabit kanatlı irtifa ve hız avantajını pist bağımsızlığıyla birleştirir.

Üçüncü aşama, hem yeni bir İHA hem de bir gemi platformu ile daha uzun vadeli bir kapsamı kapsamaktadır. İHA'ları, USV'leri ve UUV'ları çalıştıran bir gemi için değerlendirmenin 2029-2030 yıllarında başlaması planlanıyor. Gemide kullanılacak İHA'lar ISR ve muharebe görevleri yürütecek. Geminin muharebe yönetim sistemi, insansız sistemlerin kontrolüne yönelik olacak.

Türkiye ve Portekiz de çeşitli insansız sistemler taşımak üzere tasarlanmış büyük deniz platformları üzerinde aktif olarak çalışıyor.

Türkiye, TCG ANADOLU LHD'de Bayraktar TB3 UCAV ve KIZILELMA insansız savaş uçaklarının yanı sıra MARLIN ve MIR gibi çeşitli USV'leri kullanmayı planlıyor. Test uçuşlarına devam eden Bayraktar TB3, çeşitli faydalı yük seçenekleri ve 32 saat dayanıklılık sayesinde silahlı ISR görevleri için yüksek bir potansiyele sahip.

Portekiz, İtalya'nın tanımına daha yakın bir platform olan Çok İşlevli Deniz Platformu geliştiriyor. Platformun, çeşitli büyüklükteki İHA'lar, UUV'lar ve USV'ler dahil olmak üzere çeşitli insansız sistemlerle devriye, ASW ve gözetleme görevleri yürütmesi bekleniyor. Sabit kanatlı ve döner kanatlı platformlar için açılı bir uçuş güvertesi bulunuyor. Gemilerin inşası için 2023 yılında Damen'e sözleşme verildi.
İtalyan Donanması, gemilerini gelişmiş gözetleme ve savaş yetenekleriyle donatmak için İHA'ları entegre etme planlarını açıkladı.

Plan üç aşamadan oluşuyor:


1. Aşama:


Küçük sabit kanatlı İHA'lar (ISR için)
Büyük döner kanatlı İHA'lar (deniz kullanımı için tasarlanmış)

2. Aşama:


VTOL sabit kanatlı İHA'lar (henüz aday belirlenmedi)

3. Aşama:


Yeni bir İHA ve bir gemi platformu
İHA'lar, ISR ve muharebe görevleri yürütecek
Geminin muharebe yönetim sistemi, insansız sistemlerin kontrolüne yönelik olacak
İtalyan Donanması'nın İHA planları, modern deniz savaşında insansız sistemlerin giderek daha önemli bir rol oynadığının bir göstergesidir.

İHA'lar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi avantaj sunar:

Geliştirilmiş gözetleme ve keşif yetenekleri
Artan savaş etkinliği
Azaltılmış risk ve maliyetler
İtalyan Donanması'nın İHA planları, ülkenin deniz gücünü önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar