Fransa NH90 SF Helikopterleri Satın Alıyor

Fransa, Özel Harekat Kuvvetleri'ni güçlendirmek için sekiz adet NH90 SF helikopteri satın alıyor. NH90 SF, özel kuvvetler operasyonları için ideal helikopter


Fransa  NH90 SF Helikopterleri Satın Alıyor

Fransa, Özel Harekat Kuvvetleri İçin Sekiz NH90 SF Helikopteri Satın Alıyor


Fransız Savunma Tedarik Ajansı (Direction Générale de l'Armement/DGA), sekiz NH90 TTH helikopterinin satın alınmasını onayladı. DGA'ya göre, sekiz yeni helikopter NH90 SF (Özel Kuvvetler) olarak adlandırılacak ve 2027 ile 2029 yılları arasında teslim edilmesi bekleniyor. Bu kararın ardından NATO Helikopter Yönetimi Ajansı (NAHEMA), Airbus Helicopters, Leonardo ve Fokker'in ortak girişimi olan NHIndustries ile bir tedarik sözleşmesi imzaladı.

Bu satın alma, Özel Harekat Komutanlığı'nın hedefleriyle uyumludur ve 4. Özel Kuvvetler Helikopter Alayı'ndan (4e RHFS) Caracal helikopterlerinin Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri'nin (AAE) 1/67. Pireneler Filosu'na devredilmesini kolaylaştıracaktır.

Ayrıca NAHEMA ve NHIndustries, Fransız Özel Harekat Kuvvetleri'nin artan taleplerini karşılamak için NH90 TTH için değiştirilmiş bir geliştirme sözleşmesi imzaladı.

Satın alma değeri 305 milyon avroya ulaşıyor. Daha önce, 2020 yılında Fransa, Özel Kuvvetler Operasyonları için on NH90 TTH helikopteri sipariş etmişti.
Fransa, Özel Harekat Kuvvetleri'ni güçlendirmek için sekiz adet NH90 SF helikopteri satın alıyor.

NH90 SF, Airbus Helicopters, Leonardo ve Fokker ortak girişimi NHIndustries tarafından üretilen NH90 TTH helikopterinin özel kuvvetler versiyonudur.

NH90 SF, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi gelişmiş özelliğe sahiptir:

Geliştirilmiş aviyonikler
Gece görüş cihazları
Güçlendirilmiş zırh
Kendini koruma sistemleri
NH90 SF, özel kuvvetler operasyonları için idealdir, çünkü hızlı bir şekilde konuşlandırılabilir, çok yönlüdür ve düşman ateشine karşı korunmalıdır.

Fransa'nın NH90 SF helikopterlerini satın alması, ülkenin özel kuvvetler yeteneklerini artırma taahhüdünün bir parçasıdır.

Helikopterler, 2027 ile 2029 yılları arasında teslim edilmesi bekleniyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar