AEGIS, Karşı Tedbirli MRBM'leri Başarıyla Durdurdu

ABD Donanması'nın FTX-23 testi, AEGIS balistik füze savunma sisteminin karşı önlemler kullanan bir MRBM hedefini başarıyla durdurduğunu gösterdi.


AEGIS, Karşı Tedbirli MRBM'leri Başarıyla Durdurdu

ABD Donanması, Karşı Tedbirli MRBM Hedefine Karşı AEGIS'i Test Etti

MDA tarafından duyurulan FTX-23 testi, hedef ayrımı ve angajman olmak üzere iki bölümden oluştu. Arleigh Burke sınıfı muhripler USS McCampbell (DDG 85), USS Jack H. Lucas (DDG 125) ve AEGIS Kıyı Füze Savunma Test Kompleksi ve Gelişmiş Radar Geliştirme Değerlendirme Laboratuvarı teste katıldı.

İlk bölüm, AEGIS sisteminin karşı önlemlerle bir MRBM hedefini ayırt ettiği ve izlediği çok sensörlü bir testti. Aynı hedef, SM-3 hattının en yenisi olan SM-3 Block IIA füzesiyle durduruldu.

Düşman füzelerinin karşı önlemler kullanması, yakın zamanda Rusya'nın bir MRBM'den daha küçük bir füze olan Iskander SRBM'den yemler konuşlandırdığı Rusya-Ukrayna Savaşı'nda görüldüğü gibi, balistik füze savunması için potansiyel bir engel olarak tartışıldı.

AEGIS'in kendi sensör paketinin yanı sıra, önleyici füze de canlı füzeleri yemlerden ayırt edebilmelidir.

ABD ve Japonya tarafından ortaklaşa geliştirilen SM-3 Block IIA, 21 inçlik ikinci kademe roket motoru ve yemleri aşmak için geliştirilmiş ayrım yeteneklerine sahip yeni bir arayıcı ile yenilenmiş bir tahrik bölümüne sahiptir. Önemli ölçüde büyütülmüş bir roket motoru sayesinde füze, başka bir testte gösterildiği gibi, bazı durumlarda ICBM'leri durdurma yeteneği kazandı.

FTX-23 testi, ABD Donanması'nın AEGIS balistik füze savunma sisteminin karşı önlemler kullanan bir orta menzilli balistik füze (MRBM) hedefini başarıyla durdurma yeteneğini gösterdi.


Test, iki aşamadan oluştu:


Hedef ayrımı: AEGIS sistemi, karşı önlemler kullanan bir MRBM hedefini başarıyla ayırt etti ve izledi.

Angajman: Aynı hedef, SM-3 Block IIA füzesiyle başarıyla durduruldu.


SM-3 Block IIA füzesi, ABD ve Japonya tarafından ortaklaşa geliştirilen, SM-3 hattının en yeni füzesidir.Füze, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi gelişmiş özelliğe sahiptir:


Yeniden tasarlanmış tahrik bölümü: 21 inçlik ikinci kademe roket motoru ile daha uzun menzil ve daha yüksek irtifa yetenekleri sağlar.

Geliştirilmiş arayıcı: Yemleri daha iyi ayırt etme yeteneği sağlar.

Daha büyük savaş başlığı: Daha geniş bir öldürme yarıçapı sağlar.

FTX-23 testi, AEGIS sisteminin ve SM-3 Block IIA füzesinin karşı önlemler kullanan balistik füzelere karşı etkili bir savunma sağlama yeteneğini doğruladı.


Bu yetenek, ABD ve müttefiklerinin balistik füze saldırılarına karşı korunması için çok önemlidir.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar