Polonya İlk Bayraktar TB2 SİHA'larını Teslim Aldı

Polonya Silahlı Kuvvetleri ülkenin Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak'ın da katıldığı törenle ilk Bayraktar TB2 Taktik SİHA'larını teslim almaya başladı.


Polonya İlk Bayraktar TB2 SİHA'larını Teslim Aldı

Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)'ların ilk NATO üyesi kullanıcısı olan Polonya bügün itibariyle TB2'lerini resmen teslim aldı. Polonya Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda teslimat töreni ve TB2'lerin görüntüleri kamuoyuna sunuldu. Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı olan Mariusz Blaszczak'ın da katılımı ile 12'inci İnsansız Hava Aracı Üssü'nde düzenlenen resmi teslim törenine, çok sayıda yetkili ve asker katıldı.

polonya Bayraktar TB2

Polonya hükümeti, 24 Mayıs 2021 yılında her birinde 6 İHA ve 3 yer kontrol aracı olacak şekilde 4 filonun tedariğini içeren bir sipariş kapsamında toplamda 24 adet Bayraktar TB2 taktik SİHA'nın alımına karar vermişti. Sipariş; yedek parça, yer istasyonları, eğitim, radar ve simülatörleri de kapsıyor. Polonya bu anlaşma ile Roketsan üretimi MAM-L ve MAM-C lazer güdümlü bombalarını da tedarik ediyor. Bugün gerçekleştirilen tören ile verilen siparişin ilk filosu hizmete girmeye başlamış oldu.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Polonya Savunma Bakanlığı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar