J-20 Muharebe Uçağı Zhuhai Airshow'da

Çin'in en önemli havacılık etkinliği olan Zhuhai Airshow için hazırlar sürerken, J-20 muharebe uçakları fuar alanına ulaştı.


J-20 Muharebe Uçağı Zhuhai Airshow'da

Çin Halk Cumhuriyeti'nin en önemli havacılık etkinliklerinden biri olan Zhuhai Airshow için hazırlıklar son hızla devam ederken uçaklar gösteri alanına ulaşmaya başladı. Çin'in askeri havacılık alanında yaptığı önemli bir atılım olarak kabul edilen J-20 muharebe uçakları Zhuhai Airshow fuar alanına ulaştı. Guangdong eyaletinde bulunan alana inen J-20'ler, fuar boyunda halkın ziyaretine açık olarak sergilenecekler. Çin'in AVIC Chendu şirketi tarafından geliştirilen J-20, ABD üretimi F-22 Raptor, F-35 Lightning ve Rusya'nın Su-57'si ile birlikte sayılı 5'inci nesil savaş uçak projelerinden biri. Radar ve ısıl izi azaltılmış tasarımı ile dikkat çeken J-20, gelişmiş uçuş elektronikleri (aviyonikler)'e sahip olmanın yanı sıra çok sayıda havadan havaya ve yere mühimmat taşıyabiliyor. Şimdili Rus yapısı motorların güç verdiği uçak için Çin'in yerli motor geliştirme çalışmaları ise devam ediyor.

Zhuhai Airshow Ne Zaman Başlıyor?

8 Kasım salı günü başlayacak Zhuhai Airshow, 6 gün boyunca devam edip 13 Kasım pazar günü sona erecek. Fuar sırasında Çin'de son yıllarda geliştirilen insanlı ve insansız yeni uçakları görebilmek mümkün olacak.

J-20'lerin Zhuhai Fuar Alanına İnişleri

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: China Daily


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar