Avustralya Nakliye Uçağı Filosunu Güçlendiriyor

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin alımı için başvurduğu 24 adet C-130J-30 Super Hercules nakliye uçağı için ABD'den onay çıktı.


Avustralya Nakliye Uçağı Filosunu Güçlendiriyor

Hava gücünü önemli ölçüde Amerikan üretimi uçaklardan oluşturan Avustralya, hava nakliye filosu için yine geleneksel tedarikçisi ABD'nin kapısını çalıyor. Halen nakliye filosunda 12 adet C-130J Hercules bulunduran Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin, Yabancı Askeri Satışlar (FMS) yoluyla 24 adet daha Lockheed Martin üretimi C-130J-30 Super Hercules alımı için ABD'ye yaptığı başvuru onaylandı. Fiyat etiketi 10 milyar doları bulabileceği söylenen bu sipariş içerisinde, uçakların yanı sıra ilave başka donanımlar olduğu da belirtiliyor.

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin Hava Nakliye Filosu

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin hava nakliye filosunda; 8 adet 77 ton kargo taşıma kapasiteli C-17A Globemaster, 12 adet C-130J Hercules ve 10 adet C-27J Spartan nakliye uçağı bulunuyor. Batı ittifakı içerisinde ABD'nin önemli dostlarından biri olan Avustralya için, okyanus ötesindeki müttefiklerine süratle destek verebilmek ve havadan kuvvet aktarımı kabiliyeti çok kritik. Avustralya'nın ABD'den herhangi bir ihale olmaksızın doğrudan FMS yoluyla nakliye filoasuna katacağı 24 adet ilave C-130J, Batılı ülkelerin Uzak Asya ve Okyanusya bölgelerindeki krizlere müdahale etme gücüne de önemli bir takviye olacak.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: ABC News


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar