İsviçre 6.25 Milyar Dolarlık F-35 Sözleşmesini İmzaladı

Geçtiğimiz günlerde İsviçre parlamentosunun onayladığı F-35 alım kararından sonra 36 uçağın tedariğini öngören 6.25 milyar dolarlık sözleşme imzalandı.


İsviçre 6.25 Milyar Dolarlık F-35 Sözleşmesini İmzaladı

Avrupa'nın tarafsızlığı ile bilinen zengin ülkesi İsviçre, son yıllarda ordusunun hava gücüne en büyük yatırımı yaparak F-35 5'inci nesil muharebe uçaklarının tedariğinde son aşamayı da geride bıraktı. İsviçre devletine bağlı Ulusal Silahlanma Direktörü Martin Sonderegger ile Lockheed Martin firmasının İsviçre F-35A Programı'nda yönetici olan Darko Savic, 36 adet uçağın tedariğini öngören sözleşmeyi 19 Eylül Pazartesi günü ülkenin başkenti Bern'de imzaladılar.

İsviçre'nin F-35 Sözleşmesinin Detayları

Halen İsviçre Hava Kuvvetleri'nde görev yapmakta olan F/A-18 Hornet ve emektar F-5E Tiger muharebe uçaklarının yerini alacak olan F-35A'ların, 2027-2030 yılları arasında hizmete girmesi öngörülüyor. Toplamda 6,035 milyar İsviçre Frangı (6.25 milyar dolar) değerindeki F-35 sözleşmesinin kapsamında; özel görev donanımları, silah, mühimmat, lojistik paketi, görev uçuş planlama ve eğitim sistemleri ile eğitim desteği de bulunuyor. İsviçre, F-35'lerini Yabancı Askeri Satışlar (ing.: Foreign Military Sales - FMS) tedarik yöntemiyle satın alıyor.



Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: İsviçre Devleti Resmi İnternet Sitesi


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar