Embraer KC-390'un Tanker Modeli ABD Yolunda

Brezilyalı Embraer ile ABD'li L3 Harris firmaları, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik olarak KC-390'ın yeni bir tanker versiyonunu geliştirecek.


Embraer KC-390'un Tanker Modeli ABD Yolunda

En başarılı projelerinden biri olan KC-390 nakliye uçağı ile Avrupa pazarında iyi bir satış çizgisi yakalayan Brezilyalı Embraer firması, ABD'li L3 Harris şirketi ile anlaşarak bu uçağın havadan yakıt ikmali (tanker) modelini Amerikan Hava Kuvvetleri'ne pazarlamak için önemli bir adım attı. L3 Harris firması tarafından yapılan açıklamada, Embraer ile yapılan işbirliği doğrultusunda "Çevik Tanker" adı verilen KC-390'ın yeni bir havada yakıt ikmali modeli geliştirileceği duyuruldu.

Mevcut KC-390 Millenium taktik tanker uçağının üzerinden geliştirilecek yeni model, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik yapılan değişikliklere ve özelliklere sahip. Bu yeni özellikler arasında, gelişmiş bir "boom" (havada yakıt ikmalinin yapılmasını sağlayan ve tanker uçağın kuyruğunda bulunan kol) sistemi ile yeni muhabere donanımları bulunuyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: L3 Harris


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar