İkinci KF-21 Boramae Prototipi İlk Uçuşunu Yaptı

Güney Kore'nin 4,5'uncu nesil muharebe uçağı KF-21 Boramae'nin 2'nci prototipi ilk uçuşunu bugün 10 Kasım perşembe günü gerçekleştirdi.


İkinci KF-21 Boramae Prototipi İlk Uçuşunu Yaptı

Güney Kore'nin yeni muharebe uçağı projesi KF-21 Boramae'nin ikinci prototipi bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Güney Kore'nin YONHAP Haber Ajansı'nın haberine göre, ikinci KF-21 prototipi başkent Seul'ün 300 km güneyindeki Sacheon şehrinde bulunan hava kuvvetlerine bağlı 3'ncü uçuş eğitimi filosunun görev yaptığı havaalanından sabah saat 9:49'da kalkarak test uçuşuna başladı. Herhangi bir sorun yaşanmayan uçuş, saat 10:24'te uçağın yere inmesi ile son buldu. KF-21'i geliştiren Korean Aerospace Industries (KAI) tarafından verilen bilgide ise yaklaşık 35 dakika süren ve şirketin merkez üssünün yakınlarıda gerçekleşen uçuş süresince prototip uçağın ortalama 407 km/s sürat yaptığı belirtildi. KAI tarafından 4,5'uncu nesil olarak tanımlanan KF-21'in ilk prototipi 19 Temmuz'da ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

Güney Kore'nin bu güne kadarki en önemli askeri havacılık projesi olan KF-21, her ne kadar KAI tarafından geliştirilse de çok sayıda Batı üretimi bileşene sahip. İlk bakışta bu olumsuz bir durum gibi görünse de Batı ile iyi ilişkileri olan Güney Kore, bu sayede projenin geliştirme süresini azaltıp riski önemli ölçüde düşürerek uçağın uluslararası pazarlardaki ihracat şansını arttırabilecek gibi görünüyor.

Sporara Dünyanın Sporu Tek Tıkla Reklamı

Kaynak: YONHAP


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar