Hollanda Yenilenen İlk AH-64 Apache Helikopterini Teslim Aldı

Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait modernize edilen ilk AH-64E v6 Apache helikopteri Boeing tarafından teslim edildi.


Hollanda Yenilenen İlk AH-64 Apache Helikopterini Teslim Aldı

İlk kez 90'lı yılların başında Körfez Krizi sırasında dünya kamuoyu tarafından tanınan AH-64 Apache taaruz helikopterleri modernizasyon projeleri sayesinde daha uzun yıllar hizmette kalacak gibi görünüyor. Apache kullanıcıları arasında yer alan Hollanda, Boeing tarafından yenilenen ilk AH-64'ünü geçtiğimiz günlerde teslim aldı. AH-64E v6 (6'ncı versiyon) seviyesine yükseltilen Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı Apache'lerinin; donanım, yazılım ve genel performans özelliklerinde geliştirmeler yapıldığı belirtiliyor.

Apache'lerin üreticisi olan Boeing tarafından gerçekleştirilen ve 2019 yılında imzalanan bir sözleşme ile yürürlüğe giren bu modernizasyon programı, Yabancı Askeri Satışlar (ing.: Foreign Military Sales - FMS) kapsamında yapılıyor. ABD ve Hollanda arasındaki anlaşma ile 28 AH-64D modeli Apache taaruz helikopterinin en sonuncusu 2025 yılında teslim edilmek üzere en gelişmiş versiyon olan AH-64E seviyesine getirilmesi öngörülüyor.

AH-64 Apache Taaruz Helikopteri

Ah-64 apache helikopterleri toplu halde

ABD'li havacılık devi Boeing, 1980'li yıllarda üretmeye bağladığı Apache helikopterlerinden aralarında komşumuz Yunanistan da dahil 17 farklı ülkenin bulunduğu müşterilerine 2600 adedin üzerinde AH-64 teslimatı gerçekleştirdi. Halen 1260 civarı Apache'nin kullanımda olduğunu belirten Boeing yetkililerine göre bu helikopterlerin 665 adedi en son model olan E seviyesinde. Apache helikopterlerinin en son müşterilerinden biri ise adını dev savunma alımları ile duyuran Polonya. Doğu Avrupa'nın yükselen gücü olan Polonya, 2022 yılının Eylül ayında 96 adet AH-64E modeli Apache taaruz helikopterinin alımı için ABD'ye resmi olarak başvurmuştu.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Boeing


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar