EDGE ve TUSAŞ'tan Hava Alanında İleri İş Birliği

EDGE, Riyad'da TUSAŞ ile hava sahası projeleri için anlayış memorandumu imzaladı.Savunma sanayiinde ileri teknoloji geliştirmesini amaçlıyor.


EDGE ve TUSAŞ'tan Hava Alanında İleri İş Birliği

EDGE ve TUSAŞ, ileri düzey hava sahası projelerinde iş birliği yapmak üzere bir Anlayış Memorandumu (MoU) imzaladı. Riyad, Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı'nda gerçekleştirilen bu anlaşma, her iki şirketin özel havacılık girişimleri üzerinde birlikte çalışma konusunda ortak bir taahhüdü temsil ediyor.

Anlaşma, EDGE'in ileri düzey yüklerini ve sensörlerini Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) ürünlerine entegre etme konusunda ortak bir taahhüt içeriyor. MoU ile iki şirket sürekli istihbarat, gözetleme, hedef edinme ve keşif (ISTAR) sağlayacak. Ayrıca, teknoloji transferi (TOT), entegrasyon ve üretim potansiyeli de içeriyor.

EDGE Grubu Platformlar & Sistemler Başkanı Khaled Al ZAABI şunları söyledi: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ileri düzey hava projeleri için iş birliği yapma konusunda anlaşmamız, Türkiye'nin savunma sanayi ekosistemiyle olan sürekli iş birliğimizi güçlendiriyor ve bizi lider bir uluslararası teknoloji ve savunma şirketi olarak global çekicilik ve güven açısından ne kadar ileriye taşıdığını gösteriyor. Bununla birlikte, sadece dört yıl önce kuruluşumuzdan bu yana geliştirdiğimiz ve edindiğimiz son teknoloji yetenekleri vurguluyor, bunlar arasında yerli BAE teknolojisi de bulunuyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ortak çalışmalarımızın sonuçlarını ve havacılık ile savunma sektörlerindeki sürekli ilerlemelerimizi dört gözle bekliyorum."

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin Başkanı ve CEO'su Prof. Temel KOTİL ise, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile EDGE arasındaki bu anlayış memorandumu (MoU)'nun her iki şirket için de faydalı olmasını diliyorum ve bu iş birliğinin önümüzdeki yıllarda daha da genişletilmesini umuyorum." dedi.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

1 Yorum

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar