Yunanistan'a MH-60R Helikopter Testleri Tamamlandı

Sikorsky, Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait üç MH-60R SEAHAWK helikopterin testlerini başarıyla tamamladı, 2024'te ilk teslimatlar Yunanistan'a ulaşacak.


Yunanistan'a MH-60R Helikopter Testleri Tamamlandı

Sikorsky, Lockheed Martin bünyesindeki bir şirket, Yunan Deniz Kuvvetleri tarafından satın alınan üç MH-60R SEAHAWK® helikopterinin entegre misyon sistemleri ve sensörlerinin testlerini tamamladı. 2023 yılının erken Aralık ayında tamamlanan testler, her MH-60R uçağının, kara ya da deniz gemisinden anti-denizaltı ve anti-yüzey savaşı görevlerini yerine getirebilecek etkili ve verimli bir hava silah sistemi olduğunu doğruladı.

Yunan Deniz Kuvvetleri'nin bu MH-60R SEAHAWK helikopterlerinin, 330 MH-60R ve 250 MH-60S SEAHAWK helikopterleriyle ve global BLACK HAWK helikopter filosuyla olan ortaklığı, Sikorsky ve ABD Deniz Kuvvetleri'nin bu kanıtlanmış silah sistemini maksimum tehdit caydırıcılığı ve operasyonel yetenek için sürdürmeye ve güncellemeye devam etmesini sağlıyor," dedi Sikorsky Başkanı Paul Lemmo.

Yunanistan, ABD Deniz Kuvvetleri'nin MH-60R deniz helikopterini alan yedinci ülke oldu. Avrupa'da Danimarka dokuz MH-60R uçağını işletiyor. İspanya ve Norveç, 2023'te toplamda 14 MH-60R uçağı için sipariş verdi. İlk üç MH-60R uçağı, 2024 yılında ABD Deniz Kuvvetleri'nin nakliye uçaklarıyla Yunanistan'a ulaşacak. Dört ek uçak 2025'te Yunan Deniz Kuvvetleri'nin yedi uçaklık alımını tamamlamak üzere varacak.

Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait MH-60R uçakları, Kotroni Deniz Hava Üssü'nde bulunan mevcut 11 adet S-70B SEAHAWK uçağına katılacak. Ege Hawks olarak bilinen daha eski deniz helikopterleri, 1994 ile 2005 yılları arasında Sikorsky'den doğrudan satın alınmıştı.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar