ASELSAN'dan GÜRZ Savunma Sistemi Lansmanı

ASELSAN, Riyad'daki Dünya Savunma Fuarı'nda GÜRZ Hava ve Füze Savunma Sistemini tanıttı. Yeni sistem, çok katmanlı savunma yetenekleriyle dikkat çekiyor.


ASELSAN'dan GÜRZ Savunma Sistemi Lansmanı

ASELSAN, 04 – 08 Şubat 2024 tarihleri arasında Riyad, Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı'nda (WDS) en yeni ürünlerini sergiliyor. Şirket, özellikle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarladığı ve geliştirdiği Hava ve Füze Savunma Sistemi GÜRZ'e dikkat çekiyor. Bu yılki Dünya Savunma Fuarı'nda GÜRZ, yurt dışında ilk kez tanıtılıyor. GÜRZ, Çok Amaçlı Kısa/Çok Kısa Menzilli, Otonom, Hava ve Füze Savunma Sistemi olarak öne çıkıyor. GÜRZ Sistemi'nin görevi, sabit/hareketli kuvvetler ve yüksek değerli varlıkları, mikro mini sınıfından 5. sınıfa kadar tüm İHA'lar, helikopterler, savaş uçakları, seyir füzeleri, mini güdümlü bombalar ve hava-yere füzelerine karşı katmanlı hava ve füze savunması sağlamaktır.

Bu otonom sistem, kendi başına çalışabilir ve daha da önemlisi, aynı anda farklı hedefleri engelleyebilen "Hepsi Bir Arada" Katmanlı Hava ve Füze Savunma Sistemi olarak nitelendirilir. GÜRZ Sistemi'nin ana operasyonel konseptlerinden biri, mobil birimlerle birlikte ve değerli unsurların taşınması sırasında etkili bir hava ve füze savunma görevi gerçekleştirmektir. Ayrıca, sistem kamikaze dronları gibi düşük maliyetli hedeflere karşı etkili bir hava ve füze savunması sergilemektedir.

Askeri güvenliği korumak amacıyla GÜRZ, üç GÜRZ sisteminin bir filo olarak çalıştığı, bunlardan birinin filo komutanı rolünü üstlendiği bir yapıda özellikler sunar. Filo, bu yapılandırmada radyo yoluyla iletişim kurar. Sistem, kendi başına veya bir filo halinde çalışırken üst düzey C2 ile radyo yoluyla bağlanabilir. Bu çok amaçlı sistem atış için herhangi bir seviyeleme sistemine ihtiyaç duymaz, bu nedenle Hareket Halindeyken Ateşleme özelliğine sahiptir.

  • Sensörler: arama radarı, takip radarı, aktif ve pasif hedef tespiti, tanımlama, sınıflandırma ve takip için EO
  • Etkileyiciler: V-SHORAD&SHORAD füzeleri ve ATOM® Hava Patlamalı ve HEI(-T) Mühimmatı ve RF Karşı Tedbir sistemi
  • Ateş kontrolü ve komuta kontrol alt sistemleri, optimize edilmiş çok katmanlı hava ve füze savunması için
  • Sistemin etkili işlevselliği için diğer alt sistemler

ASELSAN, bu etkinlik alanında bir dizi İHA yükünün ötesinde, kullanıcılarına operasyonel avantaj sağlamak ve ortaya çıkan zorluklara karşı geleceğe yönelik çözümler sunmak amacıyla portföyünü genişletti. ASELSAN, İnsansız Sistemlerin kullanımı için son teknoloji Elektro Optik sistemler sunmaktadır. Bu yılki Dünya Savunma Fuarı'nda şirket, yeni nesil, yüksek performanslı 15 inçlik elektro-optik sistem ASELFLIR-500'ü sergiliyor. Bu sistem, HD termal kamera, 8 mp gündüz tv kamerası, HD SWIR kamerası, lazer mesafe bulucu ve tasarımcı, lazer işaretleyici ve aydınlatıcı, ve lazer nokta izleyici içerir. ASELFLIR-500, MALE (örn. TB-2, ANKA-S) & HALE (örn. Akıncı, Aksungur) sınıfı İHA'lar, sabit kanatlı platformlar (örn. Hürkuş, Meltem) ve döner kanatlı platformlar için tasarlanmıştır.

Dünya Savunma Fuarı'nda ASELSAN'ın sergilediği bir diğer önemli sistem Mini EW POD'dur. Mini EW POD, küçük boyutu ve düşük ağırlığı ile insansız hava araçlarına kolayca entegre edilebilen bir Elektronik Saldırı Sistemi olup, çeşitli karıştırma tekniklerini uygulama yeteneğine sahiptir. Sistem, İHA'lar için yerinde karıştırma, eskort karıştırma, kendini koruma özellikleri sunar.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar