Azerbaycan, AKINCI İHA Filosunu Güçlendiriyor

Azerbaycan, Baykar'ın AKINCI İHA'larını filosuna ekleyerek hava gücünü genişletti. Bu stratejik hamle, savunma kabiliyetlerinde yeni bir dönemi işaret ediyor.


Azerbaycan, AKINCI İHA Filosunu Güçlendiriyor

Azerbaycan, 2020 Dağlık Karabağ Çatışması'nda Baykar'ın Bayraktar TB2 silahlı İHA'larını başarıyla kullanmasının ardından, daha büyük AKINCI'yı İHA filosuna ekledi. Ülke, AKINCI-İHA'ların ilk müşterileri arasında yer alıyor.

Türkiye ve Azerbaycan, savunma sektöründe ortak hava savunma komuta-kontrolü, sıkça gerçekleştirilen tatbikatlar ve KAAN 5. nesil savaş uçağı programı gibi diğer büyük ölçekli işbirliklerine de sahip.

Bayraktar TB2'ye kıyasla AKINCI, daha büyük boyutu ve iki turboprop motoru (Ukraynalı AI-450 veya Kanadalı PT-6) sayesinde neredeyse on kat daha fazla yük kapasitesine sahip. İHA, 2000 lb sınıfına kadar bombalar, UAV-122 veya UAV-230 süpersonik hava-yer füzeleri ve SOM veya ÇAKIR seyir füzeleri kullanabilir. Azerbaycan, AKINCI filosu için Türkiye'den yeni mühimmatlar edinmeyi planlıyor. Bu bağlamda, AKINCI, Azerbaycan'ın İHA yeteneklerinde Bayraktar TB2'den sonra bir sonraki seviye olarak özetlenebilir.

İHA, 2022'de Kuzey Irak'ta PKK / YPG'ye karşı terör örgütlerine karşı yapılan savaşta ilk kez kullanıldı.

Şu ana kadar AKINCI, toplamda dokuz ülkeye ihraç edildi. Azerbaycan, Pakistan, Kırgızistan, Etiyopya ve Suudi Arabistan bilinen müşteriler arasında. Bu ülkelerin çoğu, önceki İHA Bayraktar TB2'nin de kullanıcıları.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar