Boeing, Kanada ve Almanya'ya P-8 Poseidon Satıyor

Boeing, Kanada ve Almanya ile milyarlarca dolarlık P-8 Poseidon deniz karakol uçakları anlaşması imzaladı, küresel savunma kapasitelerini güçlendiriyor.


Boeing, Kanada ve Almanya'ya P-8 Poseidon Satıyor

Boeing'den Kanada ve Almanya'ya Milyar Dolarlık P-8 Uçak Satışı


Boeing, Kanada ve Almanya ile deniz karakol uçakları için milyarlarca dolarlık sözleşmeler imzaladı. Bu anlaşmalar, Boeing'in P-8 Poseidon uçaklarına olan küresel talebin devam ettiğini gösteriyor.

Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri, mevcut CP-140 Aurora filosunun yerini almak üzere 14 adet P-8A Poseidon uçağı satın alacak. Sözleşme, 3,4 milyar dolar değerinde ve teslimatların 2026 yılında başlaması planlanıyor.

Almanya ise envanterindeki P-3 Orion filosunun yerini almak için 3 adet P-8A Poseidon uçağı daha satın alacak. Bu anlaşma, Almanya'nın daha önce satın aldığı 5 adet P-8 uçağına ek olarak yapılıyor. İlk teslimatın 2025 yılında yapılması bekleniyor.

P-8 Poseidon, Boeing tarafından üretilen çok amaçlı bir deniz karakol uçağıdır. Denizaltı tespiti, yüzey gözetleme, istihbarat toplama ve hedefleme gibi çeşitli görevleri yerine getirebilen gelişmiş bir platformdur.

Kanada ve Almanya'nın P-8 Poseidon uçaklarını satın alması, bu uçağın küresel pazar lideri olarak konumunu daha da güçlendiriyor. P-8 Poseidon şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Hindistan, Birleşik Krallık, Norveç, Yeni Zelanda, Güney Kore, Almanya ve Kanada dahil olmak üzere dokuz ülkenin envanterinde bulunmaktadır.

Boeing, P-8 Poseidon uçaklarının Kanada ve Almanya'nın deniz güvenliği ihtiyaçlarını karşılamada çok önemli bir rol oynayacağına inanıyor. Bu uçaklar, her iki ülkenin de deniz sınırlarını koruma, arama kurtarma operasyonları gerçekleştirme ve denizaltı tehditlerine karşı koyma yeteneklerini önemli ölçüde artıracak.

P-8 Poseidon uçaklarının satışı, Boeing'in savunma ve havacılık sektöründeki lider konumunu daha da güçlendiriyor. Şirket, dünya çapında müşterilere gelişmiş uçaklar ve savunma sistemleri sağlamaya devam etmektedir.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar