Arnavutluk, Envanterine Bayraktar TB2 SİHA'ları Katıyor

Arnavutluk, Bayraktar TB2 SİHA'larla hava gücünü artırıyor. İlk uçuşunu yapan TB2, NATO hava üssünden havalanarak yeni bir teknoloji dönemi başlattı.


Arnavutluk, Envanterine Bayraktar TB2 SİHA'ları Katıyor

Bayraktar TB2 SİHA'lar Arnavutluk Gökyüzünde


Arnavutluk'a teslim edilen ilk Bayraktar TB2 SİHA'lar, montaj işlemlerinin ardından 4 Mart'ta ilk uçuşlarını gerçekleştirdi. Arnavutluk Ordusu'na katılan ilk Bayraktar TB2 SİHA, ilk uçuşunu yine aynı gün açılışı yapılan Kuçova'daki NATO hava üssünden yaptı.

Baykar Savunma'nın resmi Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Haluk Bayraktar, "Arnavutluk'taki ilk NATO Taktik Hava Üssü açıldı. Kuçova Hava Üssü'nün açılışı, Balkanlar ve Avrupa'nın güvenliği için yeni bir dönemin başlangıcı. Bu törenle birlikte Bayraktar TB2 SİHA'lar Arnavutluk Ordusu'nun envanterine girdi. Böylece Arnavutluk Ordusu envanterine ilk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu." dedi.

Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bayraktar TB2 SİHA'larımızın bu stratejik noktada görev alması, Arnavutluk'un ve kardeş Balkan coğrafyasının güvenliğine katkımızın önemli bir göstergesi. Baykar Teknoloji olarak yenilikçi teknolojilerimizle, bölgesel ve küresel güvenliğe katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Öte yandan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi de envantere giren Bayraktar TB2'lerin görüntülerini içeren videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Savunma Bakanı Peleshi paylaşımında, "Silahlı helikopterler ve insansız hava araçlarından oluşan filomuz ve İttifak'ın savaş uçakları için modern altyapıya sahip NATO hava üssü açılıyor; bu aynı zamanda havacılarımızın eğitimini başka bir seviyeye taşıyacak ve ülkemize yeni bir jeostratejik önem kazandıracak." ifadelerine yer verdi.

Baykar Savunma, 2022 yılında Arnavutluk ile Bayraktar TB2 insansız hava aracı için ihracat sözleşmesi imzalamıştı. Bu sözleşme ile birlikte Bayraktar TB2, 27'nci ülkeye ihraç edilmiş oldu. Sözleşme 3 adet TB2 teslimatını ve 30 kişilik personel eğitimini içeriyor.

2024 yılının Ocak ayından itibaren başlayan operatör ve teknik personelin uygulamalı eğitimlerini takip eden süreçte Arnavutluk, kısa bir süre içerisinde Bayraktar TB2'leri envanterine katmış bulunuyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar