Suudi Arabistan Hava Sahasını İsrail’e Açtı

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Joe Biden’ın bu ülkeyi ziyareti öncesi hava sahasını İsrail’i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açıyor.


Suudi Arabistan Hava Sahasını İsrail’e Açtı

Son dönemde dış politikada yaptığı hamlelerle dikkatleri üzerine çeken Suudi Arabistan, ABD Başkanı Joe Biden’ın bu ülkeyi ziyareti öncesi hava sahasını İsrail’i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açıyor.
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesinden yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Suudi Arabistan, uluslararası hava sahasını kullanan sivil uçuşlar arasında ayrım yapmamayı öngören 1944 Chicago Uluslararası Sivil Havacılık Konvansiyonu'na uyma ve uluslararası havacılık bağlantısını sağlama çabaları doğrultusunda ülkenin hava sahasını, Sivil Havacılık Otoritesi taleplerini yerine getiren tüm uçuşlara açma kararı aldı.”
Suudi Arabistan’ın hava sahasını İsrail’e açacağını resmi ağızlardan duyurmasının ardından İsrail yetkilileri de memnuniyetlerini belirten açıklamalar yaptılar. İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Artık resmiyet kazandı. Suudi Arabistan hava sahasında İsrail uçuşlarına izin verilecek.” ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan'ın kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Michaeli, bunun, “Suudi Arabistan Krallığı tarafından İsrail ile doğusu arasındaki uçuş sürelerini önemli ölçüde kısaltacak ve uçuş fiyatlarını düşürecek önemli bir adım” olduğunu söyledi.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Anadolu Ajansı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar