Pegasus ve TEV'den 1.000 Kız Öğrenciye Üniversite Bursu

Pegasus Hava Yolları ve Türk Eğitim Vakfı, 2024'e kadar 1.000 kız öğrenciye üniversite bursu sağlayarak eğitimde cinsiyet eşitliğini destekliyor.


Pegasus ve TEV'den 1.000 Kız Öğrenciye Üniversite Bursu

Pegasus ve TEV, 1.000 Kız Öğrenciye Üniversite Bursu Sunuyor

Pegasus Hava Yolları ve Türk Eğitim Vakfı (TEV), Cumhuriyet'in 100. yılında 1.000 kız öğrenciye üniversite bursu vermek üzere "Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu" projesi için güçlerini birleştirdi.20 Şubat 2024'te Pegasus Hava Yolları Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza töreninde, Pegasus CEO'su Güliz Öztürk ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, bu anlamlı iş birliğini resmileştirdi.

Proje kapsamında, 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenciler, üniversite öğrenimlerini tamamlayana kadar burs desteği alacaklar. Bursların %25'i, 2023 Şubat ayındaki deprem felaketinden etkilenen şehirlerden gelen öğrencilere ayrılacak.

Bursların yanı sıra, öğrenciler aşağıdakiler de dahil olmak üzere kapsamlı desteklerden yararlanacaklar:

  • Pegasus yöneticilerinden mentörlük
  • Şirket içinde staj imkanları
  • Havacılık sektöründeki farklı iş alanlarının tanıtımı
  • Kadınlar için havacılıkta düzenlenen oturum ve seminerlere katılım


Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, "Toplumsal cinsiyet dengesine olan inancımız doğrultusunda, yıllardır çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılında TEV ile gerçekleştirdiğimiz bu proje, 1.000 kız öğrencinin üniversite eğitimine destek olmayı amaçlıyor. Ayrıca, depremden etkilenen bölgelere yönelik %25'lik kontenjanımız, dayanışma ruhunu yansıtıyor." dedi.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, "Nitelikli eğitimin herkes için ulaşılabilir olması çok önemlidir. TEV olarak, 56 yıldır gençlerin eğitiminde fırsat eşitliği için çalışıyoruz. Pegasus ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, kadın bursiyerlerimize maddi desteğin ötesinde çok yönlü destekler sunuyor." şeklinde konuştu.

Bu proje, Cumhuriyet'in 100. yılında ülkemizin geleceği için aydınlık yüz olacak 1.000 üniversiteli kız öğrenciye destek sağlayarak, geleceğe yatırım yapmaktadır. Pegasus Hava Yolları ve TEV'in iş birliği, kız öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmelerine ve toplumumuzda olumlu bir değişim yaratmalarına yardımcı olacaktır.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar