KAAN İlk Uçuş: Türk Yerli Savaş Uçağı

KAAN'ın ilk uçuşu başarıyla tamamlandı. Türkiye'nin 5'inci nesil yerli savaş uçağı, göklerdeki yerini alarak milli savunma gücünü artırıyor.


KAAN İlk Uçuş: Türk Yerli Savaş Uçağı

Yerli savaş uçağı KAAN göklerde

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yürütücülüğünde geliştirilen 5'inci nesil yerli savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirerek göklerde yerini aldı. Türkiye'nin milli gururu olan KAAN, Türk Hava Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak.KAAN, TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerinden havalanarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Test pilotu Barbaros Demirbaş'ın kullandığı uçak, yaklaşık 13 dakika havada kaldı ve 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştı. Uçuş sırasında tüm sistemler başarıyla test edildi ve KAAN sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

Türkiye'yi 5'inci nesil uçaklar kulübüne taşıyacak
KAAN, Türkiye'yi 5'inci nesil savaş uçağı üretebilen seçkin ülkeler arasına taşıyor. Bu uçaklar, üstün manevra kabiliyetleri, gelişmiş sensörleri ve silah sistemleriyle hava hakimiyetinde büyük bir avantaj sağlıyor.KAAN, hem hava-hava hem de hava-yer muharebelerinde üstün performans göstermek üzere tasarlandı. Uçak, yeni nesil silahlarla donatılacak ve süpersonik hızlarda dahili silah yuvalarından hassas vuruşlar gerçekleştirebilecek.

Yapay zeka destekli
KAAN, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle donatılacak. Bu sayede uçak, pilotun iş yükünü azaltarak durumsal farkındalığını artıracak ve muharebe gücünü önemli ölçüde artıracak.


Geliştirme süreci
KAAN'ın geliştirilmesi, Türk Hava Kuvvetleri'nin mevcut F-16 savaş uçaklarının yerini alacak, yurt içi imkan ve kabiliyetlerle tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağı ihtiyacından doğdu. Proje, 2016 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile TUSAŞ arasında imzalanan sözleşmeyle başlatıldı.TUSAŞ, KAAN'ın geliştirilmesinde İngiliz savunma şirketi BAE Systems ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği, Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki yeteneklerini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

KAAN Savaş Uçağının Teknik Özellikleri

ÖzellikDeğer
Uzunluk21 m
Yükseklik6 m
Kanat Açıklığı14 m
Azami Hız1,8 Mach
İtki2 X 29.000 lb
İrtifa55.000 feet
Motorİki adet turbofan motor
KokpitTek kişilik
SilahlarÇeşitli hava-hava ve hava-yer füzeleri, bombalar ve toplarla donatılabilir
SensörlerAktif elektronik taramalı dizi (AESA) radar, kızılötesi arama ve izleme (IRST) sistemi, elektronik harp sistemi
Yapay ZekaDurumsal farkındalığı artırmak ve muharebe gücünü geliştirmek için yapay zeka ve nöral ağ desteği

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar