Çin'in Yörünge Altı Hava Aracı İkinci Denemesini Tamamladı

Çin'in yörünge altında uçuş yapabilen bir hava aracı geliştirme projesinde, ikinci deneme uçuşu 26 Ağustos Cuma günü başarıyla gerçekleştirildi.


Çin'in Yörünge Altı Hava Aracı İkinci Denemesini Tamamladı

Uzay çalışmalarına önemli kaynaklar ayıran Çin Halk Cumhuriyeti, yörünge altı uçuş yapabilen ve yeniden kullanılabilen bir hava aracı geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu proje kapsamındaki ikinci deneme uçuş 26 Ağustos Cuma günü başarı ile gerçekleştirildi. Çin Uzay ve Havacılık Bilimi ve Teknolojisi Şirketi (CASC)'den yapılan açıklamada, Gobi Çölü'ndeki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden roket ile fırlatılan yörünge altı hava aracının, uçuşunu tamamlayarak İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Alksa Sağ Sancak Havaalanı'na indiği belirtildi. Aynı araç ilk uçuşunu geçtiğimiz yılın Temmuz ayında yapmıştı.

Çin'in, bu projedeki nihai hedefinin dünya üzerindeki herhangi bir noktaya bir saat içerisinde yük taşıyabilecek bir hava aracı geliştirmek olduğu düşünülüyor. Uzmanlar, bu aracın askeri amaçlarla kullanıldığında Çin'e önemli bir taaruz gücü sağlayabileceğini belirtiyorlar.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Anadolu Ajansı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar