Yunanistan Yenilenen İlk İki F-16'sını Teslim Aldı

Yunan Hava Kuvvetleri, yenilenmiş (modernize edilmiş) ilk iki F-16V Viper savaş uçağını teslim aldı.


Yunanistan Yenilenen İlk İki F-16'sını Teslim Aldı

Yunan Hava Kuvvetleri'nin yenilenmiş (modernize edilmiş) ve Viper (V) seviyesine yükseltilmiş ilk iki F-16 savaş uçağının teslim töreninin görüntüleri Yunanistan kaynaklı sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Kuyruk numaraları 005 (06-0005) ve 006 (06-0006) olan ve blok 72 seviyesine yükseltilen 2 adet F-16  muharebe uçağı, düzenlenen törenin ardından Girit adasında bulunan 115'nci muharebe kanadına bağlı 343'üncü filoya teslim edildi. İki uçaktan 005 kuyruk numaralı olanı, Hellenic Aerospace (HAI) tarafından yürütülen Yunan F-16'larının yenilenmesi projesinin aynı zamanda test uçağıydı.

Yunanistan F-16 Modernizasyonu

Yunan Hava Kuvvetleri'nin envanterinde 150 adedin biraz üzerinde C ve D modeli (Blok 52+ / 52M) F-16 savaş uçağı bulunuyor. 2018 yılında ABD'li havacılık devi Lockheed Martin ile yapılan anlaşma ile bu uçaklardan 84 adedinin projedeki alt yüklenici olan HAI'nin tesislerinde Blok 70 / 72 F-16 Viper seviyesine yükseltilmesi karara bağlanmıştı. Viper seviyesine yükseltilen Yunan F-16'ları çok sayıda yeni kabiliyete kavuşuyor. Kazanılan yeni yetenekler arasında: elektronik tarama yapabilen Aktif Faz Dizinli AESA radarı (ing.: Active Electronically Scanned Array), yeni çok işlevli göstergeler, yeni nesil veri bağı, veri işleme ve muhabere sistemleri de bulunuyor.

Yunanistan Hava Kuvvetleri'nin modernizasyon projeleri hakkında ayrıntılı bilgi için: Yunanistan'ın Silahlanma Hamleleri

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Twitter


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar