Savunma Sektöründen Rekor: 2024'te %12 Artış

Türkiye'nin savunma ve havacılık sektörü, 2024'ün ilk iki ayında geçen yıla göre %12 artışla yeni bir ihracat rekoru kırdı. Sektör, küresel liderliğini korudu.


Savunma Sektöründen Rekor: 2024'te %12 Artış

Savunma ve Havacılık Sektörü Yeni İhracat Rekoru Kırdı


Savunma ve havacılık sektörü, 2024 yılının ilk 2 ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %12'lik bir artışla ihracat gerçekleştirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 2024'ün ilk 2 ayında savunma ve havacılık sektöründe gerçekleştirilen ihracat miktarına ilişkin verileri paylaştı. Görgün, Türkiye'nin önemli ihracat kalemlerinden biri olan savunma ve havacılık sektöründe 2024'ün ilk 2 ayında toplam 632,783 milyon dolar değerinde satış gerçekleştiğini duyurdu. Bu satış miktarı, 2024 yılının ilk 2 ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %12'lik bir artış sağladı.

Geçmiş Yılların Verileri


Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörü, 2024 yılının Ocak ayında 330 milyon 248 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirmişti. TİM verilerine göre Türk savunma ve havacılık sektörü, 2023 yılının Ocak ayında ise 278 milyon 885 bin dolar ihracat gerçekleştirmişti. Yani sektör, geçen yılın aynı ayına göre %18'lik bir artış sağlamıştı.

Türk savunma ve havacılık sektörü, 2023 yılı içinde toplamda 5 milyar 545 milyon 622 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirmişti. Sektörün 2023 yılı içindeki hedefi ise 6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmekti.

SSB Başkanı Haluk Görgün X’te yaptığı paylaşımı :

“Sektörümüzün sürdürülebilir büyümesi için Savunma ve Havacılık İhracatımız öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Dünya barışı ekseninde dost ve kardeş ülkelerimizin güvenlik ihtiyaçları ve kullanıcı ülkelerimizin savunma sistemlerimize olan ilgisi sektörümüzün geleceğinin de temellerini atıyor. Uluslararası alanda gerçekleşen bu büyüme trendinin arkasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koşulsuz desteği ve vatan evlatlarımıza olan inancı yer alıyor. Ana entegratör şirketlerimizden alt yüklenicilerimize kadar kenetlenmiş bir savunma sanayii ile yorulmadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar