Savaş Uçakları Havada Nasıl Fotoğraflanır? F-16 Çekimi

Hava fotoğrafçılığı nasıl yapılır? NATO görevi kapsamında Polonya'da görev yapan Türk F-16'larının video görüntüleri eşliğinde hava fotoğraf çekimleri.


Savaş Uçakları Havada Nasıl Fotoğraflanır? F-16 Çekimi

Fotoğrafçılık, 19'uncu yüzyıl başlarında ortaya çıktığı günlerden bu yana çok sayıda meraklısı olan, kimimiz için boş zamanlarımızı değerlendirdiğimiz bir hobi, bazen de ücret karşılığı yapılan bir meslek. Günümüzde hem amatör hem de meslekten fotoğrafçılar çok sayıda farklı alanda fotoğraf ve video çekimi yapıyor. Bu alanlardan biri de havacılık tutkunlarının merakla takip ettiği hava fotoğrafçılığı. Normal şartlarda ayaklarımız yere basarken iyi bir fotoğraf çekebilmek için gerekli olan teknik bilgi ve becerinin yanında hava fotoğrafçılığı yapanlar çok daha fazla meziyetlere, hatta çoğu kez kendilerini gökyüzüne taşıyacak bir uçağa ihtiyaç duyuyor. Peki havada uçakların fotoğrafları nasıl çekilebiliyor? Gelin bu sorunun cevabını Polonya'da NATO görevi kapsamında geçtiğimiz yıl görev yapan Türk F-16'larını C-295 hafif nakliye uçağının açık kargo kapağı üzerinden fotoğraflayan Polonyalı bir fotoğrafçının objektifinden alalım.

Türk F-16'ları Baltık Denizi üzerindeVideonun Kaynağı: Hesja Air-Art Photography

NATO'nun “56’ncı Dönem NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği” adı verilen görevi kapsamında Malbork Hava Üssü’nde (Polonya) konuşlanan 161’inci Jet Filo Komutanlığı'na bağlık 4 adet Türk F-16 muharebe uçağı, 6 Temmuz - 15 Eylül 2021 tarihleri arasında Baltık Bölgesi'nde başarı ile ülkemizi temsil etmişlerdi. Türk F-16'ları, Polonya'da üslendikleri sürede önleme görevleri de icra etmişlerdi.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Hesja Air-Art Photography


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar