Meltem 3 Projesi'nde 5'inci P-72 Uçağı Teslim Edildi

Meltem 3 Projesinde yeni gelişme! Türk donanmasının en önemli güç çarpanlarından biri olan P-72 deniz karakol uçaklarının 5'incisinin de teslimatı yapıldı.


Meltem 3 Projesi'nde 5'inci P-72 Uçağı Teslim Edildi

Türk Deniz Kuvvetleri'nin uzun yıllar özlemle beklediği deniz karakol uçaklarının bir yenisi daha teslim edildi. Savunma Sanayii Başkanlığı Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Meltem-3 Projesi kapsamındaki 5'inci P-72 deniz karakol uçağının teslimatının yapıldığı duyuruldu. Bu açıklamanın ardından toplamda 6 adet P-72 deniz karakol uçağının sipariş edildiği Meltem-3 Projesi'nde mutlu sona çok yaklaşıldı.

Meltem-3 Projesi Hakkında

P-72 deniz karakol uçağı yakın çekim

Fotoğrafın Kaynağı: Cem Doğut

Meltem-3 Projesi Türk savunma sanayinin en maceralı ve uzun soluklu projelerinden biri olma özelliğine sahip. İlk sözleşmenin 2005 yılında yapıldığı bu projede, aradan geçen 15 yılı aşkın sürede imzacı taraflar olan Alenia Aeronautica firması ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı, bugün artık Leonardo ve Savunma Sanayii Başkanlığı adıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Sürekli ertelemeler ve itilafların yaşandığı Meltem-3'te çok sayıda değişikliğe gidilmiş, ilk kararlaştırılan uçak siparişinin miktarı da zamanla 10'dan 6'ya düşürülmüştü. Bölgesel yolcu taşımacılığında kullanılan ATR-72-600'ler üzerinden geliştirilen P-72 uçakları, taşıdıkları hafif torpidolarla su üstü hedeflere taaruz kabiliyetine sahip olmanın yanı sıra NATO ordularının standart muhabere sistemi olan link-16 veri bağı ile de uçuş sırasında elde edilen tüm veri, video ve görselleri eş zamanlı olarak dost güçlerle paylaşabiliyor.

Meltem 3 Projesi hakkında ayrıntılı bilgi almak için: MELTEM-III Projesi ve ATR-72/600 Deniz Karakol [D/K] Uçağı

Kapak Fotoğrafı: Cem Doğut

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar