KF-21 Boramae Muharebe Uçağı İlk Uçuş İçin Geri Sayıyor

Güney Kore’nin KF-21 adı verilen 4,5 nesil muharebe uçağı projesinde, bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan ilk uçuşu öncesi yer denemelerine başlandı.


KF-21 Boramae Muharebe Uçağı İlk Uçuş İçin Geri Sayıyor

KAI (Korea Aerospace Industries) firması tarafından geliştirilen KF-21 Boramae muharebe uçağının yer denemelerine ait video görüntüleri, 4 Temmuz’da sosyal medya üzerinde paylaşılmaya başlandı. Yer denemeleri, KAI’ye ait olan Sacheon’daki tesislerde gerçekleştirildi. KAI’nin internet sitesinde yer alan proje takvimine göre, KF-21’in ilk uçuşunu bu yıl yapması hedefleniyor.

Yer Testleri

Kaynak: Korea Defense Blog

KF-21 Boramae Muharebe Uçağı Projesi Nedir?

Güney Kore’nin son dönemde havacılık alanında yaptığı atılımların son meyvelerinden biri de KF-21 Boramae (Kore dilinde: genç / savaşan şahin) projesi. KF-X olarak başlatılan projede, çok sayıda kritik ve karmaşık geliştirme aşaması geride bırakılmış durumda ve uçak artık ilk uçuşuna çok yakın. Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (ROKAF)’ın artık yaşlanan F-4 ve F-5 muharebe uçaklarının yerini alması için başlatılan projede, Endonezya da ortak olarak yer alıyor.

Uçağın Teknik Özellikleri:

Radar izini azaltan bir gövde tasarımına sahip olan KF-21’de, 5’inci nesil muharebe uçaklarında görmeye alıştığımız gövde içi silah hazneleri bulunmuyor. Uçak, havadan havaya ve yere mühimmatlarını, gövde ile kanat altında yer alan 10 adet silah istasyonunda taşıyor. KF-21’in göze çarpan gelişmiş kabiliyetleri arasında ise: AESA (ing.: Active electronically scanned array / Aktif Faz Dizinli) radarı, IRST (kızılötesi arama ve takip) sistemi, elektro-optik hedefleme podu ve elektronik karıştırma donanımı bulunuyor. Her ne kadar uçak KAI tarafından geliştirilse de, motor başta olmak üzere (General Electric F414) bir çok alt bileşenin sağlanmasında ABD’li ve diğer ülkelerin firmalarından destek alınıyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: The Aviation Geek Club


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar