Hava Muharebelerinde Lazer Silahları Çağı Yaklaşıyor

Lockheed Martin firmasının uçaklarda kullanım için geliştirdiği pod içine yerleştirilmiş lazer silahı, Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından test ediliyor.


Hava Muharebelerinde Lazer Silahları Çağı Yaklaşıyor

ABD’li havacılık ve savunma devi Lockheed Martin tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan bilgiye göre, firmanın geliştirdiği LANCE (ing.: Laser Advancements for Next-generation Compact Environments) lazer silahı, Şubat ayında Amerikan Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi. Lockheed Martin’de yönetici olan Tyler Griffin’in açıklamasına göre, LANCE, bir önceki modelinin 1/6’sı kadar olan boyutuyla, firmanın bu güne kadar ürettiği en küçük ve hafif lazer silahı. 2017 yılının Kasım ayında imzalanan bir sözleşme kapsamında başlatılan LANCE Projesi, SHIELD adı verilen daha kapsamlı bir lazer silahları geliştirme programının bir parçası.

Uçaklar Lazer Silahlarını Nasıl ve Hangi Tehditlere Karşı Kullanabilir?

Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı (ing.: Air Force Research Laboratory / AFRL)’nin teslim aldığı LANCE sistemi, taşıdığı muharebe uçağına, hem füzeleri hem de diğer hava hedeflerini lazer silahı ile imha edebilime kabiliyeti sağlıyor.  Muharebe uçağını; hava savunma füzeleri, havadan havaya füzeler, düşman uçakları gibi tehditlere karşı koruması düşünülen lazer silahlarının, insansız hava araçlarına karşı da etkili şekilde kullanılabilmesi hedefleniyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Breaking Defense


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar