İtalyan Jandarma Teşkilatından Aw119Kx Helikopteri Siparişi

İtalyan Carabinieri teşkilatı 20 adet Leonardo firmasının üretimi Aw119Kx hafif genel maksat helikopteri siparişi verdi.


İtalyan Jandarma Teşkilatından Aw119Kx Helikopteri Siparişi

İtalya'nın jandarma teşkilatı olan Carabinieri, helikopter filosunu takviye etmek için geleneksel müşterisi Leonardo firmasının kapısını tekrar çaldı. Leonardo firmasından 27 Ekim perşembe günü yapılan açıklamada, Carabinieri teşkilatının ihtiyaçlarına yönelik olarak 20 adet Aw119Kx helikopterinin alımına yönelik bir sözleşme imzalandığı duyuruldu. İtalyan yetkililer henüz anlaşmanın maliyeti konusunda herhangi bir bilgi vermeseler de imzalanan sözleşmenin sipariş edilen helikopterler için lojistik destek ve eğitim hizmetlerini de kapsadığı belirtiliyor. Leonardo'nun Varese şehrindeki Vergiate tesislerinde montajı yapılacak olan AW119Kx'lerin, 2023-2026 yılları arasında teslim edilmesi hedefleniyor. İtalyan Carabinieri teşkilatının sipariş ettiği helikopterde; Garmin firmasının G1000H serisi gelişmiş uçuş elektronikleri (aviyonikler) başta olmak üzere yüksek çözünürlüklü (HD) elektro optik kamera, veri bağı (datalink), telsiz, arama-kurtarma görevleri için projektör, kargo vinci, kablo kesici, sepet gibi çok sayıda özellik bulunuyor.

Aw119Kx Hafif Genel Maksat Helikopteri

Aw119Kx helikopteri arama kurtarma modeli

Tek motorlu bir hafif genel maksat helikopteri olan Aw119Kx, üreticisi Leonardo tarafından farklı görevleri yerine getirebilen, esnek yapıda ve çok rollü bir hava aracı olarak pazarlanıyor. Aw119Kx esasen Leonardo firmasına bağlı olan AgustaWestland tarafından geliştirilen Aw119 Koala helikopterinin gelişmiş aviyoniklere sahip güncel bir modeli. Bu modelin üretimi ABD'denin Philadelphia ve Hindistan'ın Hyderabad şehirlerinde gerçekleştiriliyor.

Teknik Özellikler:
Yükseklik:
3,6 m
Rotor çapı:
10,83 m
Uzunluk:
12,92 m
Motor:
Pratt & Whitney Kanada PT6B-37A
Azami seyir hızı:
243 km/s
Mürettebat:
1-2 kişi
Yolcu:
6-7 kişi
Azami menzil:

945 km (510 deniz mili)

(686 kg kullanılabilir yakıt ile)

Havada kalma süresi:
5 saat 16 dk
Azami ağırlık (iç yük):
2.850 kg
Azami ağırlık (dış yük):3.150 kg

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Leonardo


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar