Hafif Taaruz Uçağı Mwari'den Yeni Satış

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Paramount Group firması, ismi açıklanmayan ülkelere 9 adet Mwari hafif taaruz ve keşif uçağı sattığını açıkladı.


Hafif Taaruz Uçağı Mwari'den Yeni Satış

Güney Afrika merkezli Paramount Group firması, kendi geliştirdiği Mwari hafif taaruz uçağından 9 adet sipariş aldığını duyurdu. Africa Aerospace and Defence fuarında açıklanan sipariş, isimleri açıklanmayan farklı Afrika ülkelerinden geldi. 

Mwari Hafif Taaruz Uçağı'nın Özellikleri

Videonun Kaynağı: Paramount Group

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Pretoria yakınlarında yer alan Paramount Group'a ait tesiste üretilen Mwari'nin geçmişi, Gelişmiş Yüksek Performanslı Hafif Keşif Uçağı (ing.: Advanced High Performance Reconnaissance Light Aircraft / AHRLAC) adı verilen projeye dayanıyor. AHRLAC projesi kapsamında geliştirilen keşif uçağına taaruz kabiliyeti kazandırılması sonucunda Mwari ortaya çıktı. Pratt & Whitney Canada PT6 turboprop motoru ile donatılan ve 31.000 ft irtifaya erişebilen uçak, saatte 463 km (288 mil - 250 knot) sürate ulaşabiliyor. 550 deniz mili menzile sahip olan Mwari, 6.5 saat boyunca havada kalabiliyor. Alman Hensoldt üretimi Argos II başta olmak üzere farklı elektro-optik görüntüleme, gözetleme ve hedefleme sistemlerinin yanı sıra radar ile donatılabilen uçak, tespit ve teşhis ettiği hedeflere taaruz görevlerini yerine getirebiliyor. Mwari, Amerika kıtasında Bronco II adıyla pazarlanıyor.

Günümüzde keşif, gözetleme ve hafif taaruz görevleri için Bayraktar TB2 ve benzeri silahlı ve silahsız İHA'ların kullanımının yaygınlaştığı düşünüldüğünde, Mwari gibi üstelik iki kişilik pilotlu bir uçağın hala savunma pazarında ilgi görüyor olması dikkat çekiyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Defense News


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar