ABD Hipersonik Seyir Füzelerine Yatırım Yapıyor

Northrop Grumman ve Raytheon firmaları birlikte Amerikan Hava Kuvvetleri için yeni bir hipersonik seyir füzesi geliştirecek.


ABD Hipersonik Seyir Füzelerine Yatırım Yapıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında "Kinjal" hipersonik füzelerini muharebe sahasında ilk kez kullanması, ABD'nin bu alandaki çalışmalarını hızlandırmış görünüyor. ABD'li havacılık devi Northrop Grumman tarafından 23 Eylül cuma günü yapılan açıklamada, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları için yeni geliştirilecek Hipersonik Taaruz Seyir Füzesi (ing.: Hypersonic Attack Cruise Missile / HACM) projesi için bir diğer savunma firması Raytheon ile birlikte Northrop Grumman'ın seçildiği açıklandı. 985 milyon dolar değerinde olduğu açıklanan HACM projesinin sözleşmesi, her iki firmanı birlikte hipersonik seyir füzesini geliştirilmesini ve hava kuvvetlerine teslimini kapsıyor. Ayrıca projede ABD ve Avustralya iş birliği yapıyor.

ABD'nin Yeni Hipersonik Füzesinin Özellikleri:

HACM projesinde geliştirilecek seyir füzesi, hipersonik hızlara ulaşabilmesi için hava soluyan scramjet motoruna sahip olacak. Scramjet motoru sayesinde füze, ses hızının 5 katı ve üzerindeki süratlere ulaşabilecek. Bu süratlerde yapılan seyir, hedefe erişme zamanını mevcut füzelere göre oldukça kısalttığı gibi, hava savunma sistemlerine karşı da önemli bir avantaj sağlıyor.

Turbojet, Ramjet ve Scramjet Motor Kesitleri

Turbojet, Ramjet ve Scramjet Motor Kesitleri

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Northrop Grumman


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar