Bayraktar Akıncı SİHA ilk Kez Anadolu Kartalı 2022 Tatbikatında

Türk Hava Kuvvetleri’nin en önemli tatbikatlarından biri olan Anadolu Kartalı’nda, Baykar Teknoloji tarafından üretilen Bayraktar Akıncı SİHA’lar görücüye çıktı


Bayraktar Akıncı SİHA ilk Kez Anadolu Kartalı 2022 Tatbikatında

Uluslararası katılıma sahne olan Anadolu Kartalı 2022 tatbikatında, bu yıl Türk Hava Kuvvetleri’nin hizmetine girmeye başlayan Bayraktar Akıncı SİHA’lar da ilk kez boy gösterdi. TUSAŞ üretimi ANKA S SİHA’ların da katıldığı tatbikatta, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 28 adet F-16, birer KC-135R, E-7T uçakları da yer aldı. Türk Deniz Kuvvetleri de Anadolu Kartalı 2022’ye 2 adet fırkateyn ile destek verdi.

İlk Kez Anadolu Kartalına Katılan Bayraktar Akıncı SİHA’nın Özellikleri

Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (ing.: Medium Altitude Long Endurance / MALE) sınıfı, silah taşıyabilen bir insansız hava aracı olan Bayraktar Akıncı, 24 saat havada kalış süresine ve 40.000 feet (+12.000 mt) azami uçuş irtifasına sahip. 1.500 kg faydalı yük kapasitesi olan Baykar Teknoloji üretimi SİHA, Roketsan ve Tübitak Sage tarafından geliştirilen hassas güdümlü mühimmatları taşıyabiliyor. 2 x 750 bg veya 2 x 450 bg gücünde motorlarla donatılabilen Bayraktar SİHA, konteyner (sabit), trailer (çekili) ve oda tipi olmak üzere üç farklı yer kontrol istasyonu tarafından komuta ve kontrol edilebiliyor.

Anadolu Kartalı 2022’ye bu Yıl Hangi Ülkeler Katılıyor?

Bu yıl Anadolu Kartalı tatbikatına; Azerbaycan 2 SU-25, Ürdün 3 F-16, Pakistan 6 F-16 ve İngiltere 4 Eurofighter Typhoon muharebe uçağı ile katılıyor. Ayrıca NATO’ya bağlı E-3A Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK / ing.: AWACS) uçağı da tatbikata destek veriyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: TRT / NATO


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar