Avustralya Blackhawk'tan Sonra Seahawk Helikopteri de Alıyor

Lockheed Martin'e verdiği 40 adet UH-60M helikopter siparişi ABD tarafından onaylanan Avustralya, Donanması için 12 adet MH-60Rs Seahawk alıyor.


Avustralya Blackhawk'tan Sonra Seahawk Helikopteri de Alıyor

Avustralya, donanmasının ihtiyaçları için Lockheed Martin'e bağlı Sikorsky firmasına 12 adet MH-60R Seahawk helikopteri sipariş verdi. Yabancı Askeri Satışlar (ing.: Foreign Military Sales - FMS) kapsamında tedarik edilecek helikopterlerin 503,7 milyon dolar değerindeki sözleşmesi, Lockheed Martin ve Amerikan Donanması arasında geçtiğimiz günlerde imzalandı. Öncelikle Amerikan Donanması'nın teslim alacağı helikopterler, sonrasında FMS tedarik yöntemiyle ABD hükümeti tarafından Avustralya'ya satılacak.

ABD'nin Pasifik Bölgesi'ndeki en önemli müttefiklerinden biri olan Avustralya'nın bu kez kara kuvvetlerinin ihtiyaçları için Black Hawk helikopteri alımına da yakın bir zamanda yeşil ışık yakılmıştı. ABD'nin FMS ile yapılan yabancı satışları takip eden kuruluşu Savunma Güvenliği ve İşbirliği Dairesi (Defense Security and Cooperation Agency - DSCA), Avustralya'ya yapılacak 40 adet UH-60M Black Hawk satışını Ağustos ayının son haftasında onaylanmıştı.

Avustralya'nın yeni sipariş ettiği MH-60R Seahawk'lar, donanmanın halihazırda hizmetinde olan Eurocopter üretimi 6 adet MRH-90 Taipan helikoplerinin değiştirilmesinin yanı sıra mevcut 23 adet MH-60R'nin takviye edilmesinde kullanılacak. Bilindiği gibi Avustralya, ordusunun ve donanmasının hizmetindeki NH-90 ve MRH-90 tipi helikopterleri yaşları henüz çok genç olmasına rağmen yaşanan teknik sorunları gerekçe göstererek kullanım dışına çıkarma kararı almıştı.

FMS ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için: Foreign Military Sales (FMS) Nedir?

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Australian Defence Business Review


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar