Yolcu Uçağı Pazarına Yeni Soluk - C919 Lisansını Aldı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin COMAC firması tarafından geliştirilen yolcu uçağı C919, uçuşa uygunluk lisansını aldı.


Yolcu Uçağı Pazarına Yeni Soluk - C919 Lisansını Aldı

Askeri alanda gelişmiş bir havacılık sanayine sahip olan Çin Halk Cumhuriyeti, şimdi de yolcu uçağı pazarında adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 29 Eylül günü Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen törende, COMAC C919 yolcu uçağının ülkenin havacılık otoritesi CAAC (ing.: Civil Aviation Administration of China) tarafından verilen uçuşa uygunluk lisansını aldığı duyuruldu. 2 C919'un da getirildiği tören alanında, CAAC ve yolcu uçağının üreticisi Şangay merkezli COMAC (ing.: Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd.) şirketinin yetkilileri hazır bulundu.

COMAC C919'un Geliştirilme Süreci ve Özellikleri

C919'un uçuş denemelerinden görüntüler. Videonun Kaynağı: ShanghaiEye

Dar gövdeli yolcu uçağı pazarı için geliştirilen C919, ilk uçuşunu 2017 yılında yapmıştı. Kendi sınıfında Airbus A320neo ve Boeing 737 MAX gibi zorlu rakipleri olsa da, arkasında Çin devletinin desteği olan C919'un özellikle kendi ülkesindeki havayollarından talep göreceği tahmin ediliyor. Başta Çin'in önemli havayolu şirketlerinden China Eastern Airlines olmak üzere 28 firmadan 815 sipariş aldığı belirtilen C919'un üreticisi COMAC, XINHUA resmi haber ajansının verdiği bilgiye göre ilk teslimatları 2022 yılının sonunda yapmaya başlayacak. 

Her ne kadar özgün bir yolcu uçağı projesi olsa da, C919'da Batı menşeili alt bileşenler de kullanılıyor. Bunların başında CFM International Leap-1C motorları ile Collins Aerospace üretimi kokpit kontrol sistemleri geliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Flight Global


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar