Türk Hava Yolları 332 Yolcuyu Kara Listeye Aldı

Türk Hava Yolları, 332 yolcuyu kara listeye alarak kurallara aykırı davranışları engellemekte ve suç işleyenlere dava açmaktadır. Havacılıkta kara liste nedir?


Türk Hava Yolları 332 Yolcuyu Kara Listeye Aldı

Türk Hava Yolları 332 Yolcuyu Kara Listeye Aldı, Suç İşleyenlere Dava Açtı

Türk Hava Yolları (THY), kurallara aykırı davranan 332 yolcuyu uçuşlara kabul edilmemek üzere kara listeye aldığını ve suç işleyenler hakkında dava açtığını duyurdu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Az sayıda da olsa 'kural dışı' yolcularımız hem bizi hem kendilerini üzüyor. Kurallara aykırı davranan 332 yolcumuz süreli olarak uçuşa kabulden men edildi maalesef.

Ayrıca suç işleyenler hakkında dava açıldı. Lütfen hepimizin güvenliği için uçuş kurallarına uyalım" ifadelerini kullanarak yolcuları kurallara uymaya davet etti.


Hava Yollarının Kara Listeleri Nedir, Nasıl Oluşur?


Hava yolu şirketleri ve yolcular, uçuş gerçekleştirmeden önce bilet alma sürecinde bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede, yolcuların kural dışı davranışlarda bulunmaları halinde nasıl cezalandırılacağına dair maddeler yer alır. Hava yolları, kurallara uymayan yolcuları kara listeye alır.


Kara Liste Nedir?


Kara liste, hava yolu şirketinin kural dışı davranışlarda bulunan yolcuları belirli bir süre uçuştan men ettiği veya tamamen uçurmadığı bir listedir. Kara listede yer alan yolcular, bilet satın almış olsalar bile hava yolunun inisiyatifiyle uçuşlarını gerçekleştiremezler.


Kara Listeye Girme Nedenleri


Uçuş öncesi aşırı alkol kullanımı

Kaba laf ve küfür

Uçakta sigara içmek

Mevzuata aykırı elektronik cihaz bulundurmak

Havayoluna ait araç gereçlere zarar vermek

Uçuş güvenliğini tehlikeye sokacak davranışlar

Cinsel taciz

Fiziksel veya sözlü saldırı

Propaganda amaçlı uçakta eylemde bulunmak

Pandemi sürecinde maske takmamak

Hava Yollarının Kara Listeleri Nasıl Oluşur?


Yukarıda belirtilen davranışlardan birini veya birkaçını gerçekleştiren yolcular, hava yolu şirketlerinin kara listesine alınır ve uçuştan men edilir. Uçuştan men edilen yolcuların bilgileri hava yolu şirketlerinin veri tabanında saklanır. Yolcu bilet almaya çalıştığında, eğer bilet satılmışsa yolcu bilgilendirilir ve bilet iptal edilir.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar