Finnair'den Yenilik: Yolcuları Tartacak

Finnair, yolcu güvenliğini artırmak için yeni 'yolcu tartma' uygulamasını başlatıyor. Helsinki'de gönüllülerle başlayan tartım, anonim veriler toplayacak


Finnair'den Yenilik: Yolcuları Tartacak

İskandinav havayolu Finnair, havacılık sektöründe yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bu yılın sonlarında başlayacak olan 'yolcu tartma' uygulaması, seyahat güvenliğinin artırılması amacıyla geliştirildi. Yolcular, uçuşa binmeden önce gönüllü olarak tartılacak. Helsinki Havalimanı'nda başlayan ölçümler, Finnair'in yolculukları daha güvenli hale getirmek için uyguladığı yenilikçi bir adımı temsil ediyor.

Finnair'in bu uygulaması, uçuş güvenliğine odaklanarak, uçağın toplam ağırlığının daha doğru bir şekilde hesaplanmasını amaçlıyor. Uçak ağırlığı hesaplaması, yolcuların yanı sıra yakıt, bagaj, kargo ve uçak içi ikramlar gibi faktörleri de içeriyor. Yolcu tartımı, cinsiyet, yaş ve seyahat sınıfı gibi faktörler dikkate alınarak gerçekleştirilecek ve tartım esnasında elde edilen veriler yalnızca tartıyı kullanan kişi tarafından görülebilecek şekilde anonim tutulacak. Finnair, bu uygulama ile uçak dengesi ve performans hesaplamaları için gerekli olan ortalama ağırlıklar üzerine veri toplayarak, her uçuşun güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar