Ebeveynler için Çocuklar ile Uçuş Rehberi

Bebekler ve küçük çocuklar ile uçak seyahati yapmak bir çok ebeveyn için zorluk içerir. Bu makale uçuş öncesi ve sonrasında çocuklu ailelere rehber niteliğindedir.


Ebeveynler için Çocuklar ile Uçuş Rehberi

Uçmak yetişkinler için heyecan verici bir deneyim olsa da, çocuklarıyla beraber seyahat eden ebeveynler için özel bir zorluk içerir. Uçaklarda bebeklerin ve küçük çocukların huzursuz olması ve sonucunda ağlaması hem çocuğun hem de diğer yolcular için rahatsız edici olabilir. Uçuş öncesinde çocukların huzursuz olması ve uçuş esnasında ağlıyor olmasının birçok nedeni vardır. Bu makalede, bu fenomene katkıda bulunan psikolojik ve pratik unsurları inceleyeceğiz ve çocuklar ve bakıcıları için seyahat etmeyi kolaylaştırmak için nasıl tavsiyeler vereceğiz.

  

Aşırı Uyarılma (Overstimulation)

Özellikle küçük çocuklar için, havaalanları ve uçaklar korkutucu yerler olabilir.  İnsan kalabalığı, aşırı gürültü ve parlak ışıklar nedeniyle çocuklar duyusal olarak aşırı uyarılır ve bu duygusal yükün sonucu ağlamayı deneyimleyebilirler.

 

Bilinmezliğe Dair Korku

Daha önce hiç uçmamış olan herkes bunu korkutucu bulabilir, ancak küçük çocuklar uçmanın kavramını henüz tam olarak kavrayamadıkları için özellikle zor bulabilirler. Genç zihinlerde, garip sesler, duygular ve sıkı alanlar korku ve endişe yaratabilir. Çocuklar turbülansı, motor gürültüsünü ve kabin içi duyuruları tehdit edici olarak algılayabilir, bu da onları sıkıntı içinde bağırmaya neden olabilir.

 

Uyku Bozukluğu

Özellikle gece bir çocuğun tipik uyku biçimiyle çelişir. Uzun mesafeli uçuşlar çocukların rutin uyku düzenini bozabilir ve bu onları gergin ve sinirli bırakabilir. Uyku eksikliği, bir çocuğun duygusal durumunu önemli ölçüde etkileyebilir, bunun sonucunda ağlama ve ağlamaya neden olabilir.

 

Can Sıkıntısı ve Huzursuzluk

Bir çocuk, uçağın kısıtlı alanı nedeniyle aktif bir oyun veya meşgale ile uğraşması zorlu hale gelir. Çocuklar bu durumdan dolayı sıkılabilir ve huzursuz olabilir. Sonucunda ise ağlayarak mutsuzluğunu ifade edebilirler.

 

Kulaklarda Basınç ve Ağrı

Küçük çocuklar, kalkış ve iniş sırasında hava basıncının değişikliklerinden kaynaklanan duygulara özellikle hassastırlar, bu da kulaklar için rahatsızlık verebilir. Çocuklar kulak ağrısı ve ağlamayı yaşayabilirler çünkü basıncı serbest bırakmak için nefes almak ya da yutmak bilmezler. Basıncı dengelemelerine yardımcı olmanız gerekir. (Kalkış ve İnişlerde Çocuklar Neden Ağlar)

 
Ebeveyn Kaygısı ve Stres

Ebeveynler veya diğer bakıcılar çocuklarla seyahat ederken stresli ve endişeli hissedebilirler. Çocukların algısı fazlasıyla açıktır bakıcılarının duygularını hissedebilirler, bu da onları kötü hissettirebilir ve bunun sonucunda ağlayabilirler.

 

Uçuşlarda Çocukları Sakinleştirmek İçin Tavsiyeler


Hazır Olun: Uçuş sırasında çocukları meşgul ve rahat tutmak için, atıştırmalıklar, oyuncaklar ve onları mutlu hisseden eşyaları gibi gerekli şeyleri paketleyin.

 

Emzik Vermek veya Su İçirmek: Uçuş ve iniş sırasında kulak basıncını hafifletmeye yardımcı olmak için, çocuklara su içirin ya da emmeye teşvik edin.

 

Rutin Tutmak: Bir çocuğun günlük rutinine müdahaleyi en aza indirmek için, uçuş saatini düzenli yemek ve uyku saatleriyle koordine etmeye çalışın.

 

Meşgul Edin: Uçuş sırasında çocukları meşgul etmek ve eğlenmek için, çocuk dostu içeriğe sahip kitaplar, kalemler veya elektronik cihazlar getirin.

 

Sakin Kalın ve Güven Verin: Korkmuş veya endişeli hissedebilecek çocuklara rahatlık ve anlayış sunarak sakin ve rahatlatıcı bir ortam yaratın.

 

Çocuk Dostu Havayolları Seçin: Bazı havayolu şirketleri çocuklu ailelere, örneğin havuzlar, çocuk yemekleri ve erken kalkış seçenekleri gibi ek rahatlıklar ve hizmetler sunar.

 

 

 

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar