Tusaş ANKA-3’ün Görüntülerini Paylaştı

TUSAŞ'ın geliştirdiği ANKA-3 İHA, 7 ton ağırlık ve 0.7 Mach hızıyla, düşük radar izi sayesinde hava-yer ve hava-hava görevlerinde yenilikçi çözümler sunar.


Tusaş ANKA-3’ün Görüntülerini Paylaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), İnsansız Hava Aracı (İHA) ANKA-3'ün test uçuşu görüntülerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Bu paylaşıma göre ANKA-3, 8 bin feet yükseklikte ve 150 knot hızla, 1 saat 10 dakika süresince havada kalarak başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.

 

ANKA-3, jet motoru sayesinde yüksek hızlara ulaşabilen, yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip ve radarda düşük görünürlük sağlayan kuyruksuz bir yapıya sahip. Bu yeni nesil İHA, keşif, gözetleme, istihbarat, taarruz ve hava-hava görevleri için tasarlanmıştır. Ayrıca düşman radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme, dost kuvvetlere destek sağlama, elektronik harp ve haberleşme rölesi gibi çeşitli görevleri yerine getirebilir.

 

ANKA-3'ün mühimmat kapasitesi, gövde içindeki iki istasyonda 650 kg, kanat içi istasyonlarında 650 kg ve dış istasyonlarında 100 kg olmak üzere toplamda büyük mühimmatları taşıyabilecek kapasitededir. Ayrıca, ANKA ve AKSUNGUR İHA sistemleriyle uyumlu yeni yazılım sistemleri entegre edilmiş, böylece bu üç sistem birlikte kontrol edilebilir hale getirilmiştir. ANKA-3, düşük by-pass'lı Turbofan motor kullanmaktadır.


Anka-3’ün Özellikleri

 

ANKA 3, 7 ton ağırlığında ve 0.7 Mach (yaklaşık 800 km/s) hıza sahip bir İnsansız Hava Aracı'dır (İHA). Düşük radar izine sahip olan bu İHA, hem hava-yer hem de hava-hava görevlerini yerine getirebilmektedir. ANKA-3, ANKA ve ANKA II SİHA'larla ortak bir aviyonik mimariye ve Yer Kontrol İstasyonuna (YKİ) sahiptir, bu sayede düşük radar görünürlüğü sağlayarak (Stealth) yüksek hızda intikal edebilir. İHA'nın maksimum kalkış ağırlığı 6.500 kg olup, 1.200 kg'a kadar faydalı yük taşıyabilir. Servis irtifası 40.000 feet'e kadar çıkabilirken, dayanım süresi 10 saattir. ANKA-3'ün seyir hızı 250 knots (0.42 Mach) iken, azami hızı 425 knots (0.7 Mach)'a ulaşabilir. Bu özellikler ANKA-3'ü, çok çeşitli operasyonel görevler için uygun, yüksek teknolojili ve esnek bir platform yapmaktadır.

 

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar