Türkiye, F-16 Filosunu Güçlendiriyor

Türkiye, F-16 savaş uçaklarını Northrop Grumman'ın AN/ALQ-257 Viper Elektronik Harp Paketi ile geliştiriyor. 150'den fazla paketle filonun yetenekleri artacak


Türkiye, F-16 Filosunu  Güçlendiriyor

Türkiye, hava gücünü güçlendirmek ve stratejik savunma kabiliyetlerini modernize etmek için önemli bir adım atıyor. Northrop Grumman'ın geliştirdiği AN/ALQ-257 Viper Elektronik Harp Paketi (IVEWS) ile F-16 savaş uçağı filosunun geliştirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitlerinin satışına onay vermesinin ardından, Türkiye'nin mevcut ve yeni katılacak F-16 Viper filosuna bu ileri teknoloji sistemin entegrasyonu öngörülüyor.

Northrop Grumman'ın Navigasyon, Hedefleme ve Beka Kabiliyeti Birimi Başkan Yardımcısı James Conroy'un Janes'e yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'ye 150'den fazla AN/ALQ-257 Viper Elektronik Harp Paketi teslim edilecek. Bu iş birliği, Northrop Grumman tarihindeki en büyük yabancı askeri satış anlaşması olarak kayıtlara geçti. Türkiye, bu modernizasyon adımıyla F-16 filosunun operasyonel yeteneklerini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. AN/ALQ-257, 360° radar taraması yapabilme yeteneği ile tehditleri tespit edip, önleyebilme kabiliyetine sahip. Ayrıca, Northrop Grumman'ın ürettiği AN/APG-83 SABR aktif faz dizinli radarı ile de uyumlu çalışabiliyor, bu entegrasyon F-16'ların savaş alanındaki etkinliğini artırıyor.

Değişen savaş ortamlarında ve gelişen RF teknolojileri karşısında, ülkelerin askeri operasyonlarda elektronik harp destekli çözümlere yönelmesi, modern savaş stratejilerinin önemli bir parçası haline geldi. Türkiye'nin F-16 modernizasyonu için seçtiği AN/ALQ-257 Viper Elektronik Harp Paketi, bu ihtiyaçlara yanıt vermek üzere tasarlanmış bir sistem olarak dikkat çekiyor. Bu modernizasyon ve hamlesi, Türkiye'nin hava gücünü önemli ölçüde artırarak, uluslararası arenada savunma kabiliyetini pekiştirecek bir adım olarak görülüyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar