Tayland'dan İsrail Yapısı Hermes 900 İHA Siparişi

Tayland, hem kara hem de deniz kuvvetlerinin kullanımı için İsrailli Elbit firması tarafından üretilen Hermes 900 İnsansız Hava Aracı (İHA) sipariş etti.


Tayland'dan İsrail Yapısı Hermes 900 İHA Siparişi

Uzakdoğu'nun birbirinden güzel turizm beldeleri ve ansızın gelen askeri darbeleri ile ünlü ülkesi Tayland, ordusunun ihtiyaçlarına yönelik olarak İsrail'den İnsansız Hava Aracı (İHA) alıyor. Reuters haber ajansı kaynak gösterilerek Jerusalem Post tarafından aktarılan habere göre Tayland, hem kara hem de deniz kuvvetlerinin kullanımı için İsrailli Elbit firması tarafından üretilen Hermes 900 İHA sipariş etti. Siparişe konu olan Hermes 900 miktarı ve sözleşme bedeli hakkında herhangi bir bilgi verilmezken, teslimatların 2022 ile 2025 arasında yapılmasının planlandığı belirtiliyor. Tayland silahlı kuvvetleri, halihazırda daha önce İsrail'den satın aldığı Elbit üretimi Hermes 450 İHA'larını kullanıyor.

Hermes 900 Hakkında

Videonun Kaynağı: Elbit Systems

Üreticisi Elbit tarafından "yeni nesil çok amaçlı Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (ing.: Medium Altitude Long Endurance / MALE) sınıfı İHA" olarak tanımlanan Hermes 900, farklı görevleri icra edebilmek için; elektro optik, kızılötesi görüntüleme ve algılayıcı / sensör donanımları, radar, haritalama, sinyal istihbaratı ve muhabere sistemleri taşıyabiliyor. 

Teknik Özellikleri:
Kalkış ağırlığı
1.180 kg
Azami görev yükü
350 kg
Havada kalış süresi
36 saat
Azami irtifa
30.000 ft
Kanat açıklığı
15 m
Uzunluk
8.3 m

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Jerusalem Post


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar