İngiliz Ordusu İlk Protector RG Mk1 İHA'sına Kavuştu

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, ABD'li General Atomics firmasına sipariş ettiği Protector RG Mk1 İHA'larından ilkinin resmi kabulünü yaptı.


İngiliz Ordusu İlk Protector RG Mk1 İHA'sına Kavuştu

İnsansız Hava Aracı (İHA) ihtiyacını bu güne kadar ABD'li General Atomics'ten karşılayan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri (ing.: Royal Air Force - RAF), firmaya verdiği son sipariş kapsamındaki İHA'larını teslim almaya çok yakın. RAF tarafından yapılan açıklamaya göre, General Atomics üretimi Protector RG Mk1'in ilk örneği olan PR005 kuyruk numaralı İHA'nın resmi kabulünün ABD'de yapıldığı duyuruldu. Resmi kabul aşaması, RAF'ın ve General Atomics'in ortaklaşa yürüttüğü bir süredir devam eden kabul testlerinin başarı ile sonlanmasıyla gerçekleşti. Bundan sonraki aşamada RAF personelinin yine ABD topraklarında Protector RG Mk1'lerle gerçekleştireceği eğitimler başlayacak. İHA'ların teslimatlarının ise 2023 yılında yapılması öngörülüyor.

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin Protector RG M1 İHA'sı

General Atomics'in MQ-9B İHA'sının İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik özel olarak tadil edilmiş bir modeli olan Protector RG Mk1,  silah da taşıyabilen Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (ing.: Medium Altitude Long Endurance - MALE) sınıfı bir İHA (SİHA). İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, Protector RG Mk1'lerini; silahlı istihbarat, gözlem, hedefleme ve keşif (ing.: Intelligence Surveillance Target Acquisition and Reconnaissance - ISTAR) görevlerinde kullanmayı planlıyor.

Protector RG Mk1'in Teknik Özellikleri
  • Uzunluk: 11,43 mt (37.5ft)
  • Kanat açıklığı: 24 mt (79ft)
  • Azami kalkış ağırlığı: 5.670 kg (12.500lbs)
  • Havada kalış: 40+ saat
  • Silahlar: 500lb (225 kg) Paveway IV lazer güdümlü bombalar ve Brimstone 3 füzeleri.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar