İngiliz Eurofighter Typhoon’larına Son Teknoloji Radar

Eurofighter Typhoon muharebe uçaklarının önemli kullanıcılarından İngiltere, uçakları için 2,35 milyar pound değerinde yeni radar siparişi verdi.


İngiliz Eurofighter Typhoon’larına Son Teknoloji Radar

İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan 15 Temmuz tarihinde yapılan açıklamada, Eurofighter Typhoon muharebe uçaklarının modernizasyonunda kullanılmak üzere, elektronik tarama yapabilen ECRS Mk II Aktif Faz Dizinli (AESA / ing.: Active Electronically Scanned Array) radarları tedarik edilecek. İtalya ve İngiltere ortaklığı ile kurulan Leonardo UK tarafından geliştirilen ECRS Mk II radarının İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Eurofighter muharebe uçaklarına yerleştirilmesi işini ise BAE System gerçekleştirecek.
Daha uzun menzilden hedef tespiti ve teşhisi ile çok sayıda hedefi aynı anda izleyebilme kabiliyetlerini sunan ECRS Mk II AESA radarlar, ayrıca elektronik muharebe ve taaruz yeteceğine de sahip. Eski mekanik antenli radarlarının yerine son teknoloji AESA radarları ile donatılacak İngiliz Eurofighter’ları, günümüz ağ merkezli muharebe ortamında çok daha etkili görev yapabilecek.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: İngiliz Savunma Bakanlığı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar