Hürkuş'un Nijer ve Çad Siparişleri 2023 Yılında Teslim Edilecek

Hürkuş temel eğitim uçağı siparişi veren Nijer, 2 uçağını 2022 yılının sonuna kadar, Çad ise 3 uçağını 2023 yılının ilk çeyreğinde teslim alacak.


Hürkuş'un Nijer ve Çad Siparişleri 2023 Yılında Teslim Edilecek

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen Africa Aerospace and Defence fuarında bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yetkilileri, Afrika ülkeleri tarafından verilen yeni nesil Hürkuş temel eğitim uçağı siparişlerinin yakında teslim edilmeye başlanacağı müjdesini verdi. Siparişler kapsamındaki 2 uçak Nijer'e 2022 yılının sonuna kadar, 3 uçak ise Çad'a 2023 yılının ilk çeyreğinde teslim edilecek.

Hürkuş Temel Eğitim Uçağı ve Afrika Pazarı
2 adet Hürkuş temel eğitim uçağı kol uçuşunda

Fotoğrafın Kaynağı: TUSAŞ

Hürkuş'un Afrika bölgesindeki satışları hakkında Anadolu Ajansına konuşan TUSAŞ Uçak Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Doğan, "Kabul uçuşu yapabilecek pilotları hazır hale getirdik. Kendi uçaklarının kabulünü pilotları yapıyor olacak. Eğitim, bakım personelinin de eğitimlerini tamamladık. Onlar da uçakların teslimatına yakın tazeleme eğitimi alacaklar. Uçakların teslimatı sonrasında uçuş ve bakım için TUSAŞ personelini de gönderiyor olacağız. Uçakların kullanımı esnasında da kendilerine destek olmayı sürdüreceğiz." bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Konuşmasının devamında Afrika pazarının TUSAŞ açısından öneminin altını çizen ve bu bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi veren Doğan, "Çok yakından görüştüğümüz, görüşmelerimizde belli mesafe aldığımız ülkeler var. Hürkuş'ta ciddi bir potansiyel görüyoruz. Eğitim uçağı yanında görev uçağı dediğimiz kamera entegrasyonlu, belli mühimmatları atabilir versiyonunun Afrika'da çok güzel bir potansiyeli var. Bazı potansiyel müşterilerin ilk teslimatları beklediklerini de biliyoruz. İlk uçakları Nijer ve Çad’a verdikten, kullanımı başladıktan sonra geri dönüşlerin iyi olacağını biliyoruz. Sonrasında ilave siparişlerin hem Nijer ve Çad'dan hem de diğer potansiyel ülkelerden geleceğini biliyoruz." dedi.

Videonun Kaynağı: TUSAŞ

İhracat pazarında kendine Afrika'da yer bulan Hürkuş temel eğitim uçağı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın hizmetine henüz girebilmiş değil. Bilindiği gibi Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları için daha önce 15 adet Hürkuş siparişi verilmiş, ancak bu uçaklar bir türlü hizmete girmemişti. Uçakların TSK'nın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yeni bir çalışma başlatılmış, bu projeye de Hürkuş-2 adı verilmişti. Hürkuş'un: temel eğitim için B ile hafif silahlı taaruz ve keşif görevlerin yönelik C modeli bulunuyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: Anadolu Ajansı


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar